Het is ondertussen al een traditie: een nieuwe tentoonstelling, een nieuw magazine! Het derde themanummer staat helemaal in het teken van 'Blik op oneindig'. Deze expo kadert binnen ‘KNAL! Stadsfestival van de Big Bang'. Aan de zoektocht naar onze oorsprong zijn onlosmakelijk tal van zingevingsvragen verbonden. Waar komen we vandaan? Wat doen we hier en waar gaan we naartoe? De vraag naar de zin van het leven en het mysterie van de eindbestemming zijn zo oud als de mens. Met religieus erfgoed als leidraad onderzoekt de tentoonstelling hoe religie, in al haar diversiteit, deze levensvragen benadert.

Dit themanummer bundelt enkele verrassende artikels en interviews. Als museum en expertisecentrum verruimen we de blik van iedereen die in contact komt met religieus erfgoed. Met tentoonstellingen, activiteiten, projecten en onderzoek breken we dit erfgoed verder open. Dit magazine laat vanuit onze werking zien hoe verhalen over oorsprong, vergankelijkheid en hoop vervat zitten in het religieus erfgoed. En op die manier – vaak zonder dat we het doorhebben – ook in ons eigen dagelijks leven.

Wat mag je verwachten?

  • Curator Liesbet Kusters over de tentoonstelling 'Blik op oneindig'
  • Auteur Marjolijn van Heemstra vertelt over haar zoektocht naar meer ruimte in ons leven
  • Sterrenkundige Leen Decin gaat in gesprek over wetenschap en de grote levensvragen
  • Leer meer over 'urnenkerken' en 'astronomische uurwerken'
  • Jonas Slaats schrijft over schepping en verbeelding
  • Kunstwerken in de kijker
  • ...

Kortom, 52 pagina's puur leesplezier!

themanummer blik op oneindig

Koop je exemplaar

Benieuwd naar het themanummer? Je kan een exemplaar vanaf 15 oktober in de museumshop kopen. Een los exemplaar kost 6 euro. Je kan bovendien ook het vorige magazine 'Als de bliksem' kopen. Je krijgt dan twee magazines voor 10 euro.

Andere interessante blogartikels