© Joris Vandecatseye

Museum

In ons museum vind je thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Sta oog in oog met met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Herotnc
Permanente tentoonstelling

This is not a collection

In onze permanente opstelling sta je oog in oog met topstukken en bijzondere objecten uit onze eigen collectie. Van geestelijke medicijnen tot wassen oortjes en religieuze kitsch.

Wij zijn terug open sinds 4 juni!

4 juni openden we terug onze deuren. Je moet wel op voorhand een ticket kopen. En er gelden strikte veiligheidsvoorschriften. Voorlopig kan je ook enkel de permanente opstelling bezoeken.

Aanzetten tot dialoog

PARCUM is geen museum over religie. Maar gaat in op actuele thema's aan de hand van erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Als jong museum zetten we bewust in op dialoog. Tussen verschillende levensbeschouwingen, gelovigen en niet-gelovigen, erfgoedobjecten en hedendaagse kunst. De tentoonstellingen geven geen antwoorden, maar zetten aan tot denken. Tot dialoog.

PARCUM is ook zoveel meer dan een museum. Het is ook een bezoek aan de best bewaarde abdijsite in de Benelux. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar.

48298198057 49f815e352 k 1
KIK-IRPA
Wordt verwacht

Tot op het bot. Het verhaal van een Vlaams topstuk

22.08.20 - 27.09.20

Deze zomer heb je de kans om twee unieke erfgoedstukken in PARCUM te bewonderen. Het 13de-eeuwse reliekschrijn van Sint-Odilia (Vlaams topstuk) en de koorstoel van Sint-Lutgardis maken een tussenstop in het museum. Een eenmalige kans die je niet mag missen!

Voorbije tentoonstellingen

Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
Voorbije tentoonstellingen bekijken