© Joris Vandecatseye

Museum

In ons museum vind je thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Sta oog in oog met met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Herotnc
Permanente tentoonstelling

This is not a collection

In onze permanente opstelling sta je oog in oog met topstukken en bijzondere objecten uit onze eigen collectie. Van geestelijke medicijnen tot wassen oortjes en religieuze kitsch.

Aanzetten tot dialoog

PARCUM is geen museum over religie. Maar gaat in op actuele thema's aan de hand van erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Als jong museum zetten we bewust in op dialoog. Tussen verschillende levensbeschouwingen, gelovigen en niet-gelovigen, erfgoedobjecten en hedendaagse kunst. De tentoonstellingen geven geen antwoorden, maar zetten aan tot denken. Tot dialoog.

PARCUM is ook zoveel meer dan een museum. Het is ook een bezoek aan de best bewaarde abdijsite in de Benelux. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar.

48298198057 49f815e352 k 1
Onthemove web
Wordt verwacht

On the move

14.05.20 - 8.11.20

Mensen zijn constant in beweging. Weloverwogen. Onvermijdelijk. Ook binnen religie is 'op pad gaan' een frequent en sprekend motief. Kom mee op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden.

Voorbije tentoonstellingen

Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
Voorbije tentoonstellingen bekijken