© Joris Vandecatseye

Museum

In ons museum vind je thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Sta oog in oog met met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

CRKC 0001 0012
Nu in het museum

Op hoop van zegen

18.12.20 - 21.02.21

Stukken uit de eigen collectie laten je kennismaken met de rijkdom aan geneesheiligen in Vlaanderen. Maar vooral ook met de vertederende en soms grappige rituelen en gebruiken.

Coronamaatregelen voor het museum

Op 18 december openen we terug de deuren. Om je te laten genieten van een veilig museumbezoek, gelden er enkele regels. Op die manier kunnen we je terug met open armen ontvangen!

Aanzetten tot dialoog

PARCUM gaat in op actuele thema's aan de hand van erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Als jong museum zetten we bewust in op dialoog. Tussen verschillende levensbeschouwingen, gelovigen en niet-gelovigen, erfgoedobjecten en hedendaagse kunst. De tentoonstellingen geven geen antwoorden, maar zetten aan tot denken. Tot dialoog.

PARCUM is ook zoveel meer dan een museum. Het is ook een bezoek aan de best bewaarde abdijsite in de Benelux. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar.

48298198057 49f815e352 k 1
Raam 3 Bekering GL PO 06 2b INT 5031 cor
Wordt verwacht

Als de bliksem

4.05.21 - 1.08.21

Thematentoonstelling

Ontdek negen eeuwen vol cultuur, religie, spiritualiteit, architectuur en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de orde en haar bewogen geschiedenis. En ontdek de pas gerestaureerde historische ruimtes van de Abdij van Park.

Voorbije tentoonstellingen

Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
Voorbije tentoonstellingen bekijken