© Joris Vandecatseye

Museum

In ons museum vind je thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Sta oog in oog met met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Raam 3 Bekering GL PO 06 2b INT 5031 cor
Nu in het museum

Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen

4.05.21 - 29.08.21

Wegens succes verlengd tot 29 augustus

Ontdek negen eeuwen vol cultuur, religie en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de orde en haar bewogen geschiedenis. En ontdek de pas gerestaureerde historische ruimtes van de Abdij van Park.

Aanzetten tot dialoog

PARCUM gaat in op actuele thema's aan de hand van erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Als jong museum zetten we bewust in op dialoog. Tussen verschillende levensbeschouwingen, gelovigen en niet-gelovigen, erfgoedobjecten en hedendaagse kunst. De tentoonstellingen geven geen antwoorden, maar zetten aan tot denken. Tot dialoog.

PARCUM is ook zoveel meer dan een museum. Het is ook een bezoek aan de best bewaarde abdijsite in de Benelux. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar.

48298198057 49f815e352 k 1

Coronamaatregelen voor het museum

Om je te laten genieten van een veilig museumbezoek, gelden er enkele regels. Op die manier kunnen we je terug met open armen ontvangen!

PARCUM virtueel

Kom mee op ontdekkingstocht in ons museum. Duik in onze collectie vanuit je zetel. Of kuier rustig door onze 360°-expo's. Zo heb je eender wanneer, eender waar ons museum op zak. Veel kijk- en luisterplezier!

MUS digitaal
Allegorie op de dood c Borgers Devriendt
Wordt verwacht

Blik op oneindig

15.10.21 - 16.01.22

In het najaar van 2021 organiseert KU[N]ST Leuven een stadsbreed cultuurfestival over de oerknal. Binnen het stadsfestival organiseert PARCUM een expo rond de oorsprongsgedachte vanuit religie en religieuze beleving.

Voorbije tentoonstellingen

Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
Voorbije tentoonstellingen bekijken