© Joris Vandecatseye

Museum

In ons museum vind je thematentoonstellingen op het kruispunt van religie, kunst en cultuur. Sta oog in oog met met nooit eerder getoond erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Bijzondere aandacht gaat naar dialoog in de multireligieuze en superdiverse samenleving van vandaag.

Coronamaatregelen in het museum

Wij ontvangen jou graag terug met open armen. Maar op een veilige afstand. Om een veilig museumbezoek te garanderen, gelden er enkele veiligheidsvoorschriften. Ook moet je op voorhand een ticket kopen. Wegens de nieuwe verstrengde regels wijzigen onze openingsuren. We zijn geopend van donderdag tot zondag.

Aanzetten tot dialoog

PARCUM is geen museum over religie. Maar gaat in op actuele thema's aan de hand van erfgoed uit kerken, abdijen en kloosters. Als jong museum zetten we bewust in op dialoog. Tussen verschillende levensbeschouwingen, gelovigen en niet-gelovigen, erfgoedobjecten en hedendaagse kunst. De tentoonstellingen geven geen antwoorden, maar zetten aan tot denken. Tot dialoog.

PARCUM is ook zoveel meer dan een museum. Het is ook een bezoek aan de best bewaarde abdijsite in de Benelux. Kunst, cultuur en religie ontmoeten er elkaar.

48298198057 49f815e352 k 1
Raam 3 Bekering GL PO 06 2b INT 5031 cor
Wordt verwacht

Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen

4.05.21 - 1.08.21

03.05.21 - 31.07.21

Ontdek negen eeuwen vol cultuur, religie, spiritualiteit, architectuur en zin voor schoonheid. Leer meer over Norbertus, de orde en haar bewogen geschiedenis. En ontdek de pas gerestaureerde historische ruimtes van de Abdij van Park.

Voorbije tentoonstellingen

Een expo gemist? Hier vind je alle voorbije tentoonstellingen terug.
Voorbije tentoonstellingen bekijken