Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Geef om erfgoed

Lopend project

'Geef om erfgoed' is een crowdfundingplatform voor kleinschalige erfgoedprojecten.

Projecten
4
Opgehaald
€ 27.335
Participanten
689

Het ‘Geef om erfgoed’-platform wil kleinschalige erfgoedprojecten in Vlaanderen en Brussel mee helpen realiseren. De steun van het brede publiek is hierbij onontbeerlijk. Het beoogde bedrag voor je erfgoedproject bepaal je vooraf. Je doel bereiken doe je door heel wat mensen warm te maken om een kleine duit in het zakje te doen. In ruil voor een hun bijdrage ontvangen investeerders een leuke beloning of reward.

Een crowdfundingcompagne beoogt niet alleen financiering. Donateurs tijdens en na je campagne actief betrekken bij je erfgoedproject komt ook het draagvlak en de zichtbaarheid van je project ten goede.

Thumbnail Growfunding illustratie sebe

Zoek je middelen voor jouw kleinschalig erfgoedproject?

Neem dan deel aan onze infosessies en workshops. Wij ondersteunen erfgoedorganisaties en vrijwilligers die een crowdfundingcampagne willen starten met praktische tips en één-op-één begeleiding. Wie weet staat jouw erfgoedproject binnenkort op het 'Geef om erfgoed'-platform!

Van restauratie Abdij van Park tot educatief pakket

Een van de eerste projecten onder 'Geef om erfgoed' is de campagne voor de Abdij van Park, een prachtige erfgoedsite in Leuven. We dromen ervan om zo veel mogelijk bezoekers de verborgen schatten van de abdij te laten ontdekken. Om de restauratie van de Abdij te realiseren is een laatste financiële duw nodig, met een crowdfundingcampagne gaan we op zoek naar de laatste 60.000 euro.

Er zitten nog tal van andere projecten in de pijplijn: van een educatief erfgoedpakket over erfgoedprojecten rond kerken en monumenten tot de aankoop van een lokaal erfgoedtopstuk.

Onthul mee de schatten van de Abdij van Park

Steun onze crowdfundingcampagne en help onze droom waarmaken!

2021 02 02 15 55 58 Steun onze crowdfunding PARCUM

Organisatie en partners

Het 'Geef om erfgoed’-platform is een samenwerking tussen Erfgoed in de Praktijk (Histories, Davidsfonds, FARO, PARCUM en Herita), Cera en Growfunding.

Logos geefomerfgoed