Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Erfgoededucatie

Bij PARCUM willen we leerkrachten helpen bij thema's zoals interlevensbeschouwelijke competenties, diversiteit, geschiedenis, ... We ontwikkelen daarom regelmatig didactische werkvormen waarmee je als leerkracht aan de slag kan. In de klas of in het museum. Je vindt hier een overzicht.

Lager onderwijs

Playing Cards Mockupkopie

Kwartet

3de graad lager onderwijs

Wat vieren hindoes tijdens Holi? En wat is een Vajra? Ontdek spelenderwijs het religieus erfgoed van de wereld met ons PARCUM-kwartet! Met acht thema's komen de leerlingen in aanraking met de meest voorkomende gebruiken in verschillende religies.

Geloof het of niet

3de graad lager onderwijs

Hoe bidden moslims? Welke objecten zijn belangrijk in het hindoeïsme of boeddhisme? Waarin geloven christenen? Of waarvoor staat het vrijzinnig-humanisme? Ontdek dit en veel meer met je klas aan de hand van 'Geloof het of niet', de interlevensbeschouwelijke koffer van PARCUM. De koffer bestaat uit een aantal objecten afkomstig van verschillende religies en levensbeschouwingen. Bij elk object is er uitleg en een educatieve opdracht voorzien om met je leerlingen aan de slag te gaan

Parcum kist klein

Secundair onderwijs

Rara, wat ben ik?

1ste en 2de graad secundair onderwijs

Welk feest wordt ook wel het ‘lichtfeest’ genoemd? En wat is de naam van de oudste en meest heilige hindoe-teksten? Ontdek spelenderwijs het religieus erfgoed van de wereld. In acht thema's leren de leerlingen meer over de meest voorkomende gebruiken in verschillende religies. En hun betekenis.

Playing Cards Mockup so

PARCUM en jouw school: een perfecte match!

Wil je meer weten over PARCUM en de educatieve werking? Of wil je graag een aanbod op maat van jouw klas? Onze publieksmedewerker komt met plezier naar jouw school om het museum aan jou en de directie voor te stellen!