PARCUM vlogt!
Binnenkort kan je het reilen en zeilen van PARCUM volgen in vlogs. Onze collega Birgit neemt je samen met andere collega's mee achter de schermen van onze organisatie. En laat je zo kennismaken met het team, wat we allemaal doen, hoe we zaken aanpakken, ...
Een vlog?
Birgit: "Vlog staat voor video weblog, en is misschien het beste te omschrijven als een soort online videodagboek. Op onze website hebben we al een blog, maar het is niet altijd makkelijk om alles wat we doen in tekst en beeld te duiden. Met een vlog kunnen we mensen echt mee achter de schermen laten kijken. Zo kunnen we ons verhaal op een heel laagdrempelige manier brengen."
Wat mag je verwachten?
Birgit: "Op een heel persoonlijke manier toon ik waarmee we bezig zijn. Ik ga mee op pad met collega's, interview partners en mensen die we helpen, laat eens af en toe zaken zien die je anders nooit te zien krijgt. Kortom, de kijkers zullen na elke vlog iets nieuws hebben geleerd of gezien!"
Andere interessante blogartikels
Het ABC van het topstukkenbeleid
Onze PARCUM-collega’s Lotte en Bert waren op 13 november aanwezig op de informatiedag van het Departement Cultuur, Jeugd en Media en FARO over het Topstukkendecreet en -beleid van de Vlaamse Overheid.
Kunst op verwijzing in het museum
Dit voorjaar en najaar liepen in ons museum twee Kunst-op-verwijzing-trajecten. Via het traject worden de deelnemers op weg gezet naar meer levensplezier en levenskwaliteit via de spiegel van de kunst. Want wie zich goed voelt en positieve ervaringen heeft, versterkt ook de eigen gezondheid. De sessies zijn vooral bedoeld voor langdurige zieken, die omwille van hun situatie sociaal geïsoleerd dreigen te geraken.
Ken jij de monastieke gebarentaal?
Het Europees netwerk voor immaterieel erfgoed van kloosters en abdijen kwam van 23 tot 27 oktober samen in de Franse Trappistenabdij Sept-Fons in Dompierre-sur-Besbre. De Abdij van Sept-Fons werd gesticht in 1132. Vandaag is er nog een levende gemeenschap aanwezig die heel wat immaterieel erfgoedpraktijken beoefend zoals de minder gekende praktijk: de monastieke gebarentaal.