Agenda
Bekijk hier al onze aankomende evenementen. Van activiteiten in het museum, tot vormingen voor erfgoedbeheerders en vrijwilligers. We bieden voor ieder wat wils.
Filter evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Webinar ‘Aan de slag met je kapel of Lourdesgrot: publiekswerking en beleving’
Laat je inspireren en neem deel aan het webinar ‘Aan de slag met je kapel of Lourdesgrot: publiekswerking en beleving’. Tijdens het webinar komen een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden aan bod en krijg je praktische tips om een breder publiek te bereiken voor je kapel of Lourdesgrot.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.
Apero Talk: Regula Ysewijn
Tijdens deze lezing neemt ze je mee op een fascinerende reis door het verleden. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Van wafel tot koek geeft een overzicht van gebak voor alle feesten van het jaar.