Datum
3 mei 2024 | 17:30 - 18:30
Locatie
PARCUM
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Prijs
12 euro (incl. drankje)

Geniet na je werkdag van een welverdiend aperitief tijdens onze Apero Talks. Laaf je aan een glaasje, een knabbeltje en een smaakmakende spreker. In een uurtje neemt onze spreker je mee in een boeiend verhaal over voedsel, geschiedenis en kunst. We serveren vier sprekers die elk vanuit hun achtergrond een blik werpen op voeding, erfgoed en kunst.

CHARLOTTE KLEYN: TREK. ETEN ONDERWEG, TOEN EN NU

Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?

Charlotte Kleyn bezocht musea en archieven op zoek naar het verleden van scheepsbeschuit, voedselrantsoenen en overdadige diners op stoomschepen. Ze was even nieuwsgierig naar de reizende eters van nu en ging langs bij de scouts, een marineschip en een vliegtuigcateraar.

Haar bevindingen bundelde ze in het boek 'Trek. Eten onderweg, toen en nu'. Een aantrekkelijk culinair-historisch kookboek over eten op reis, waarin ze middeleeuwse pelgrims volgt naar Compostela en via VOC-schepen, marcherende legers en picknickende Franse adel terecht komt in de business class van de KLM. Onderweg valt er veel historische kennis op te doen.

IMG 2892

Andere aankomende evenementen