Datum
14 juni 2024 | 17:30 - 18:30
Locatie
PARCUM
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Prijs
12 euro (incl. drankje)

Geniet na je werkdag van een welverdiend aperitief tijdens onze Apero Talks. Laaf je aan een glaasje, een knabbeltje en een smaakmakende spreker. In een uurtje neemt onze spreker je mee in een boeiend verhaal over voedsel, geschiedenis en kunst. We serveren vier sprekers die elk vanuit hun achtergrond een blik werpen op voeding, erfgoed en kunst.

REGULA YSEWIJN: VAN WAFEL TOT KOEK

Regula Ysewijn is een internationaal geprezen, bekroond schrijver, fotograaf en auteur van verschillende boeken over eetcultuur. Met 'Van wafel tot koek' richt ze zich op de rijke bakgeschiedenis van de Lage Landen

Tijdens deze lezing neemt ze je mee op een fascinerende reis door het verleden. Met haar verhalen en recepten verbeeldt ze het landschap van de rijke bakcultuur van deze regio. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Er zijn wafels en winterbroden voor de twaalf dagen van Kerstmis, pannenkoeken voor Lichtmis en Carnaval, krakelingen voor de vastentijd, vlaai en oliebollen voor Kerstmis en alle kruidige lekkernijen die ons meteen aan Sinterklaas en Sint-Maarten doen denken. Van wafel tot koek geeft een overzicht van gebak voor alle feesten van het jaar.

Regula ysewijn 3345 sq 570x570

Andere aankomende evenementen