Geniet na je werkdag van een welverdiend aperitief tijdens onze Apero Talks. Laaf je aan een glaasje, een knabbeltje en een smaakmakende spreker. In een uurtje neemt onze spreker je mee in een boeiend verhaal over voedsel, geschiedenis en kunst. We serveren vier sprekers die elk vanuit hun achtergrond een blik werpen op voeding, erfgoed en kunst.
TULLI PADWA: GESHMAK!
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.
Tulli Padwa groeide op in een Joods-orthodox gezin in Londen. Door zijn huwelijk belandde hij in Antwerpen, waar hij een koksopleiding volgde. Tulli wilde zich tijdens zijn opleiding strikt aan de Vlaamse keuken houden en bedacht thuis koosjere aanpassingen. Geshmak!, het Jiddisch voor Smakelijk, is geen zuiver Joods kookboek. De meeste recepten hebben wel een Joodse achtergrond, maar zijn gekruid met ingrediënten en invloeden uit de Vlaamse keuken.
Met zijn innemende persoonlijkheid en Joodse humor geeft chef Tulli je een inkijk in de ultraorthodoxe gemeenschap van Antwerpen. Over eten voor het ochtendgebed, de sabbat en de typische gerechten tijdens het Loofhuttenfeest en Pesach.
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Regula Ysewijn
Tijdens deze lezing neemt ze je mee op een fascinerende reis door het verleden. Van het donkere roggebrood en de honingkoek die de ruggengraat vormden van een dagelijks feest op het bord tot lang vergeten recepten. Van wafel tot koek geeft een overzicht van gebak voor alle feesten van het jaar.