In het museum loopt momenteel de tentoonstelling 'Hemel en aarde bewegen'. Fotografe Myriam Rispens bezocht in alle uithoeken van het land al bijna honderd processies. Rispens kijkt met een nuchtere – haast documentaire – blik naar de processies. Ze brengt ze in beeld zoals ze zijn. Ze doet verslag van de verschillende stadia van de processies zonder sentimenteel of nostalgisch te zijn. Een vleugje humor is nooit ver weg.
Ontmoet de fotografe achter de foto's. Op verschillende momenten is Myriam Rispens aanwezig in het museum. Ze staat klaar voor al jouw vragen en neemt je mee in haar verhaal. Wat drijft haar? Hoe gaat ze te werk? Wat is haar favoriete foto? Ga in gesprek met Rispens en leer haar werk beter kennen.
Praktisch
- Prijs: inbegrepen in toegangsticket
- Wanneer: verschillende momenten, vrije inloop
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.