Gezinsdag 93 cbeaborgers

Secundair onderwijs

Ook voor het secundair onderwijs kan je in het museum terecht. Volg een interactieve rondleiding, of werk op een speelse manier aan de eindtermen. Bij ons vind je tal van mogelijkheden. Liever een activiteit op maat van je groep? Neem contact met ons op!

Rondleiding expo 'Aan tafel!'

1ste, 2de & 3de graad | 23/04/24 - 20/10/24

Voor veel mensen bepaalt religie in grote mate wat je wel of niet mag eten en hoe iets bereid moet worden. Maar evengoed speelt voedsel of de onthouding ervan een belangrijke rol bij feesten, tradities en overgangsrituelen. In de tentoonstelling 'Aan tafel' belicht PARCUM de eetregels, -gewoontes en tradities bij moslims, joden en christenen. Schuif mee aan tafel en ontdek het verhaal achter de matzes, de strijd tussen carnaval en vasten en de betekenis van het Zamzam water.

Parcum IBG 26
P1070286

Dialoogrondleiding

1ste, 2de & 3de graad | 23/04/24 - 20/10/24

Tijdens een dialoogrondleiding gaat onze museumgids gaat in gesprek met iemand met een andere culturele achtergrond. De dialooggids duidt vanuit zijn of haar wereldbeeld de kunstwerken en tradities. Een uitstekende rondleiding om een gesprek over religie en multiculturaliteit op te starten. Deze rondleiding vindt plaats in de tentoonstelling 'Aan tafel!'.

Rondleiding 'Leven in de abdij'

1ste, 2de & 3de graad | Permanent

Reis samen met de gids terug in de tijd. Naar het hart van de abdij! Ontdek de adembenemende historische binnenruimtes van de abdij. Je leert meer over de bewogen geschiedenis, de verschillende bouwfases en de kunstschatten van de abdij. Na de rondleiding weet je alles over de norbertijnen en hun unieke abdij. Deze rondleiding kan je ook combineren met een rondleiding aan een tentoonstelling of een buitenrondleiding.

Parcum Bliksem026 Cedric Verhelst
IMG 20180911 110834386

Rondleiding 'De abdij uitgezoomd'

1ste, 2de & 3de graad | Permanent

Abdij van Park was en is meer dan het klooster alleen. Het was een bedrijvig oord. Ontdek in deze rondleiding de molen, de poorten, de tiendeschuur, de vijvers, de brouwerij, ... De gids vertelt je meer over de abdij als economisch én ecologisch centrum. Toen én nu.

Praktisch

  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: 95 euro per klasgroep
  • Max. 20 leerlingen per gids
  • Gratis begeleider per 10 leerlingen
  • Reserveer min. 2 weken op voorhand via info@abdijvanpark.be of 016 27 44 80

Heb je nog vragen?

Zou je graag eerst meer willen weten over PARCUM en de educatieve werking? Of wil je graag een aanbod op maat? Onze publieksmedewerker komt met plezier naar jouw school om het museum aan de directie en de leerkrachten voor te stellen!