Abdij van Park is de best bewaarde abdijsite van West-Europa. Het is een product van 900 jaar geschiedenis. Van de aankomst van de eerste norbertijnen in 1129 tot nu. Een plaats waar religie, kunst en cultuur en ondernemerschap samenkomen. Het kloppend hart: het kloostercomplex.

Het klooster was eeuwenlang exclusief terrein voor de paters. Maar nu niet meer! De afgelopen jaren werd de abdij met veel liefde en aandacht gerestaureerd. Treed in de voetsporen van de paters en wandel door de pas gerestaureerde historische ruimtes. Stap voor stap ontdek je de sporen van de lange abdijgeschiedenis. Dé pronkstukken zijn de refter en bibliotheek met 17de-eeuwse stuccoplafonds, de pandgang met 20 virtuoze glas-in-loodpanelen en de abtswoning uit de 18de eeuw.

Doorheen het parcours leer je meer over de abdij en haar bewoners. Hoe leefden de norbertijnen? Hoe was een dag geordend? En wat deed een abt? Enkele topstukken uit de abdijcollectie nemen je mee in het verhaal.

Ontdek het hart van deze prachtige abdij!

Abdij van Park

Abdij van Park is een uitzonderlijk goed bewaarde erfgoedsite uit de 12e eeuw, aan de rand van Leuven en midden in het groen. Het domein straalt als nooit tevoren dankzij een grootste restauratiecampagne. Tal van partnerorganisaties hebben hun intrek in de gerestaureerde gebouwen. Ontdek alle partners en activiteiten op www.abdijvanpark.be.