FamousGrey
Het reclamebureau FamousGrey nam in 2014 intrek in het Wivinakloostrer. Het is de ideale plek voor het ontstaan van inspirerende ideeën.
Benedictinessenklooster
De bestaande gebouwen van de voormalige benedictinessenklooster dateren voornamelijk uit de zeventiende en de achttiende eeuw. Na de verkoop die volgde op de Franse Revolutie werden verschillende gebouwen gesloopt.
Eind negentiende eeuw kwam de abdij in handen van de broeders van de Christelijke Scholen die er nieuwe kloostergebouwen oprichtten. De negentiende en twintigste-eeuwse delen zijn recent afgebroken voor de bouw van appartementen met een woonzorgfunctie. Het klooster heeft een kapel, belfort, grote zolder en bibliotheek.
Pingpong in de kapel
In 2014 kocht reclamebureau Famous (vanaf 2016 FamousGrey) het leegstaande klooster en startte het onmiddellijk met de verbouwing en renovatie. Voor het ontwerp schakelde het reclamebureau het Gentse architectenbureau De Vylder Vinck Tailleu in.
Belangrijk was dat de buitenmuren en het uiterlijk bewaard dienden te blijven. Het dak daarentegen kreeg een volledige make-over. De zolderverdieping met kloostercellen verdwenen ten behoeve van een open kantoorruimte, waar de werknemers van FamousGrey nu tussen de spanten aan hun bureaus zitten. In andere delen van het klooster bleven elementen van het oude interieur behouden, zoals tegelvloeren, een monumentale houten trap en pleisterwerk.
Een café in de kelder en pingpongtafels in de voormalige kapel dienen als ontspanning voor het personeel. De kapel heeft nog geen vaste bestemming.
Andere herbestemde kerken
Clarenhof Woonzorgcentrum
In dit voormalige Clarissenklooster vloeien oud en nieuw samen tot een complex dat de oudere - maar ook jongere - Hasseltse gemeenschap met open armen ontvangt.
Fatih Moskee
De Sint-Ignatiuskerk onderging een heuse transformatie: eerst van kerk naar Tapijt Centrale en dan naar een moskee voor de Turkse gemeenschap. Het gebouw herbergt ook een bibliotheek en leslokalen.
Grabeskirche St. Josef
Toen de St. Josefkirche in onbruik raakte, werd ze herbestemd tot grafkerk. Het ontwerp stond intussen model voor verschillende latere urnenkerken.