DSC01281 1 1

Nocturne - PARCUM viert Maria Lichtmis

PARCUM dompelt je onder in de aloude sfeer van Maria Lichtmis. Tijdens de nocturne van 2 februari wordt de abdij opgelicht door duizenden flakkerende kaarsjes en kan je genieten van verse pannenkoeken.

Datum
2 februari 2024 | 17:00 - 22:00
Locatie
PARCUM
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Prijs
12 euro

Al eeuwenlang wordt op 2 februari het feest van Maria Lichtmis gevierd. De Joodse traditie schreef voor dat ieder kind 40 dagen na de geboorte werd gepresenteerd in de tempel. De dag waarop de heilige Maagd haar zoon - het Licht van de Wereld – presenteerde, staat dus geboekstaafd als Maria Lichtmis. Op deze belangrijke feestdag transformeerden kloosters, kerken en kathedralen in een zee van flakkerend kaarslicht. Parochianen kwamen er hun kaarsen wijden, terwijl kaarsenprocessies langs de straten trokken. En menig gebedshuis hield ondertussen haar hart vast voor het brandgevaar dat hiermee gepaard ging.

PARCUM dompelt je op veilige wijze onder in de aloude sfeer van Maria Lichtmis. Tijdens de nocturne van 2 februari wordt de abdij opgelicht door duizenden flakkerende kaarsjes.

Maria Lichtmis zou Maria Lichtmis niet zijn zonder pannenkoeken. Je kan dan ook uitzonderlijk van een verse pannenkoek smullen! De "gouden" kleur en de ronde vorm doen denken aan de zon, het licht - en dus Jezus als het licht.

DSC01282

Andere aankomende evenementen