Parcum B 9236759

Ergens onderweg

6 mei 2022 - 28 augustus 2022

Kom mee op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden.

Mensen zijn constant in beweging. Vaak doelgericht. Weloverwogen of onvermijdelijk. Ook binnen religie is 'op pad gaan' een frequent en sprekend motief. Bewogen of gedreven door geloof zijn mensen al eeuwen onderweg. Van Bijbelse figuren tot pelgrims en vluchtelingen.

'Ergens onderweg' belicht wat hen dreef en drijft. Met welk doel vertrekken ze? En hoe beleven ze religie onderweg? De expo neemt je op tocht langs religieuze wegen, heilige reisgezellen en bedevaartsoorden.

Religieuze reizigers tot vluchtelingen

'Ergens onderweg' behandelt aspecten van het onderweg zijn binnen religie. Al vanaf het prille begin is de mens op weg. Verdreven uit het Paradijs, op de vlucht voor farao's en koningen. Maar even goed trekken duizenden gelovigen jaarlijks naar heilige oorden en op pelgrimstochten.

Ook vandaag zijn heel wat mensen in beweging. Op de vlucht omwille van hun geloof. Of dichterbij huis, in processies of naar bedevaartsplaatsen. De tentoonstelling vertelt een verhaal over vroeger én nu. 'Ergens onderweg' brengt religieus erfgoed in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Sven 't Jolle, Karl Philips, Aslan Goisum en Erkan Ozgen.