Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Ontmoetingsdag Sint-Antoniusvieringen 2024

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Datum
23 maart 2024 | 13:30 - 16:30
Locatie
Sint-Antoniuskerk
Strijdersstraat 1
2650 Edegem

Op 17 januari 2023, niet toevallig de feestdag van Sint-Antonius, plaatste de Vlaamse Minister van Cultuur de Sint-Antoniusvieringen op de Inventaris Vlaanderen van het Immaterieel Cultureel Erfgoed. Dit is het resultaat van een traject waarbij een heel aantal vieringen betrokken waren. De erkenning is echter geen eindpunt, maar betekent de doorstart van een heus netwerk van Sint-Antoniusvieringen waarbij de vieringen elkaar inspireren en ondersteunen. Elke viering heeft zijn eigenheid, maar ze delen allemaal een gemeenschappelijke kern.

Na de succesvolle eerste editie van de ontmoetingsdag voor Sint-Antoniusvieringen, organiseren we een tweede ontmoetingsdag op zaterdag 23 maart 2024 in Edegem. Ben jij betrokken bij een Sint-Antoniusviering? Benieuwd hoe andere Sint-Antoniusvieringen aan een toekomst voor hun viering werken? Op zoek naar inspiratie en praktische tips? Dan is deze ontmoetingsdag iets voor jou!

De ontmoetingsdag is een initiatief van de Werkgroep Sint-Antoniusvieringen in Vlaanderen, met ondersteuning van CAG, Histories en PARCUM.

Erfgoed Edegem
Erfgoed Edegem

Programma

13u30 Onthaal met koffie en thee

14u00 Welkom en inleiding ‘Naar een duurzame toekomst voor de Sint-Antoniusvieringen: wat betekent de erkenning voor de Sint-Antoniusvieringen? (Hugo Tant, Sint-Antoniusviering Edegem)

14u15 Praktijkvoorbeelden deel 1 (Sint-Antoniusviering Geel-Bel en Sint-Antoniusviering Bemelen-Nederland)

14u45 Netwerkmoment met koffie en thee

15u15 Praktijkvoorbeelden deel 2 (Sint-Antoniusviering Rotselaar en Sint-Antoniusviering Zalfen-Malle)

15u45 Archiefzorg voor Sint-Antoniusvieringen (Joris Colla, KADOC-KU Leuven)

16u05 Vragenronde en conclusies

16u30 Einde