Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Oproep subsidies voor innovatieve processies

12 maart 2021
Geschreven door Julie Aerts

De Vlaamse Regering geeft dit jaar subsidies aan organisatoren van evenementen die inzetten op innovatie om de corona-uitdagingen het hoofd te bieden. Binnen deze subsidietoekenning is er ook plaats voorzien voor stoeten en processies.

Om impact te garanderen en zowel de grote, middelgrote als kleine evenementen te kunnen beoordelen en betoelagen op een faire en efficiënte manier, wordt er gewerkt met vijf steunschijven waarbij de kleinste steunschijf gereserveerd wordt voor stoeten en processies. Met de beschikbare middelen wordt beoogd een 70-tal festivals, stoeten en processies te betoelagen. Per steunschijf wordt een plafond ingesteld voor de betoelaging.

Je kan je aanvraag vanaf 29 maart indienen via de website van Toerisme Vlaanderen. Je vindt daar ook meer informatie over de voorwaarden.

De uiterlijke indiendatum voor de aanvraag is maandag 19 april, om 12u ’s middags.

Alberico Bartoccini
Alberico Bartoccini

Processies in coronatijden

De lente en de zomer zijn traditioneel topmaanden voor processies. Maar wat als die processies niet kunnen uitgaan? Gelukkig gaan immaterieel erfgoed en flexibiliteit hand in hand. Heel wat processie-organisatoren bedachten vorig jaar een alternatieve invulling voor hun ommegang. Een greep uit het aanbod.

Ben je nog op zoek naar inspiratie om je processie coronaproof en/of digitaal te laten doorgaan? Schrijf je in voor het kotcafé ‘Stoeten in coronatijden’ georganiseerd door ‘Op handen gedragen’-partner Histories.

Andere interessante blogartikels