Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Hoe beleef jij religie in quarantaine?

6 april 2020

Een kaarsje branden, een wandeling naar het kapelletje in de buurt ... Hoe beleef jij religie in deze quarantainetijd? Laat het ons weten!

Een kaarsje branden, een wandeling naar het kapelletje in de buurt en daar even denken aan wie ziek is of het moeilijk heeft, een gebedje tot de patroonheilige van de besmettelijke ziekten Sint-Rochus … Het zijn maar een paar voorbeelden van hoe religieus erfgoed in coronatijden kan verbinden en zin geven.

Rituelen en praktijken markeren het ritme van ons dagelijks leven. De coronapandemie heeft dat dagelijkse ritme even helemaal op zijn kop gezet. Religieus erfgoed en de rituelen die ermee verbonden zijn, kunnen dan een houvast en wat troost of steun bieden. Tegelijk ontstaan er nieuwe gebruiken zoals het online bijwonen van de eucharistieviering of het luiden van de kerkklokken om zorgverleners een hart onder de riem te steken.

Wij van PARCUM willen dit erfgoed in kaart brengen én borgen voor toekomstige generaties. Daarvoor rekenen we op jou. Welk ritueel geeft jou hoop in deze tijden? Of is er religieus erfgoed dat voor jou een speciale betekenis heeft? Laat het ons weten!

Via onderstaand formulier kan je ons je verhaal bezorgen. Je kan er ook een foto of filmpje aan toevoegen!

DSC 0079

Deel jouw verhaal met ons

Optional
Optional
Optional

Andere interessante blogartikels