
"Door cultuur verbinden wat ooit door vuur was gescheiden" - rechtzetting
In het laatste nummer van ons magazine slopen helaas enkele fouten in het artikel over de Vredesbeiaard. Hier zetten we dit recht.
“Door cultuur verbinden wat ooit door vuur was gescheiden”
De norbertijnen hebben de oorspronkelijke beiaard van de Abdij van Park in 1811 uit geldnood verkocht aan de stad Leuven. Hij werd geplaatst in de Sint-Pieterskerk, waar hij tijdens de Eerste Wereldoorlog vernietigd werd. De archivaris van de Duitse stad Neuss ontdekte in 2012 dat soldaten uit zijn stad betrokken waren bij de verwoesting van Leuven. Hij nam contact op met zijn collega in Leuven en uit de daaropvolgende contacten tussen beide stadsbesturen groeide het idee om de oorspronkelijke beiaard samen te reconstrueren, als een vredesbeiaard. De nieuwe beiaard telt veertig klokken en werd gefinancierd door de Stad Leuven, de Stad Neuss, de paters norbertijnen en vele andere sponsoren in België en Duitsland. Sinds 11 november 2018 weerklinken op de Abdij van Park als vanouds de klokken van de beiaard.
Met dank aan Luc Rombouts voor de verbeterde versie van dit stuk.

Andere interessante blogartikels

Vierde PARCUM-magazine op komst
Het vierde nummer van het PARCUM-magazine rolt binnenkort van de drukpersen. Kan je niet wachten om het themanummer te kopen? Bestel je exemplaar voor 30 april 2022 en krijg een mooie korting!

Dynamische gidsen gezocht!
Om onze gidsenploeg te versterken zijn we op zoek naar bijkomende gidsen. Gebeten door kunst en erfgoed? Dan ben jij de gids die we zoeken!

Vacature: digitale marketeer
Om onze organisatie nog beter in de kijker te zetten, zijn we op zoek naar een specialist digitale communicatie. Als digitale marketeer zet je PARCUM via verschillende online communicatiekanalen op de kaart.