Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Doe mee met de campagne 'zo goed voelt erfgoed!'

5 april 2023

Een initiatief van Werkplaats immaterieel erfgoed met de steun van PARCUM. Want zeker ook religieus immaterieel erfgoed voelt goed.

Het jaar van immaterieel erfgoed

In 2023 vieren we immaterieel erfgoed. Daarom zetten we een campagne op poten, waar we jullie graag bij betrekken! Meer zelfs, we willen dat ook jouw erfgoed en je erfgoedgemeenschap zichtbaar wordt in die communicatiecampagne. Ons doel? “Immaterieel erfgoed” in Vlaanderen breder bekend maken. Dat doen we door affiches te verspreiden in verschillende Vlaamse en Brusselse stations. Met een reeks van 4 affiches zullen we de treinreizigers laten zien hoe immaterieel erfgoed overal is, en hoe goed dit levende erfgoed voelt, smaakt, oogt en ruikt.

Maar, niet iedereen neemt de trein natuurlijk. Daarom bundelen we de krachten en daarbij kunnen we jouw hulp gebruiken! Want als jij ook een poster voor je raam hangt, bereiken we samen een veel groter publiek. En, het leuke nieuws voor jou: je kan die poster personaliseren met een foto van jouw erfgoedpraktijk!

Dus, ben je bezig met immaterieel erfgoed en wil je dat graag aan iedereen tonen? Bestel dan nu GRATIS je gepersonaliseerde poster via deze website en hang vanaf 3 juni 2023 je eigen A3-poster op het raam van je thuis, van je atelier, je buurthuis…

RB ABD 2014 Palmprocessie

Wat is immaterieel cultureel erfgoed?

Immaterieel erfgoed zijn gewoontes, kennis en praktijken van vandaag, die mensen hebben meegekregen en graag willen doorgeven voor de toekomst. Immaterieel erfgoed gaat mee met de tijd, verandert en evolueert met ons mee. Denk maar aan de vele ommegangen en processies die uitgaan in Vlaanderen, of hoe religieuze feestdagen steeds gepaard gaan met dezelfde rituelen en (eet)gewoontes.

Wat moet je weten?

  • De campagne loopt van 3 juni tot 30 september.
  • Het aanvragen van een poster is gratis.
  • Foto-vereisten:
    • Zoek een foto met een zo hoog mogelijke kwaliteit om een mooie poster te verzekeren
  • Kies best voor een staand beeld
  • Zet je erfgoedpraktijk, je erfgoedgemeenschap, jezelf als beoefenaar,.... in de kijker, maar let erop dat er een kader over de foto komt.
  • Je kan één foto uploaden en tot wel 20 posters bestellen als jullie gemeenschap graag verschillende keer dezelfde poster heeft.
  • Je kan de poster tot eind augustus bestellen.

Krijg je het warm van jouw erfgoed en wil je dat graag met iedereen delen? Dan is dit hét moment om via een gratis poster jezelf en immaterieel erfgoed in de kijker te zetten én zo ook bij te dragen aan het bekender maken van immaterieel erfgoed in Vlaanderen en Brussel. Haast je dus richting website en vraag alvast je poster aan!

Andere interessante blogartikels