Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Tentoonstelling Blik op oneindig verlengd tot 6 februari

11 januari 2022

Sinds 15 oktober 2021 kan je in PARCUM terecht voor de tentoonstelling ‘Blik op oneindig’. Deze expo kadert binnen het Leuvense stadsfestival KNAL! en wordt met drie weken verlengd, tot 6 februari. Bezoekers die omwille van de pandemie de tentoonstelling nog niet bezochten, krijgen zo de kans om deze bijzondere expo toch nog mee te pikken. “Het museum bezoeken kan op een veilige manier,” garandeert Wouter Jaspers, museumcoördinator van PARCUM. “Net zoals alle andere musea hebben we de nodige maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van de overheid.”

Begin, einde en hoop

‘Blik op oneindig’ vertrekt van het menselijke verlangen om de wereld beter te begrijpen, en zijn plaats daarin. De tentoonstelling behandelt verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop binnen diverse religies. “Maar PARCUM gaat verder dan dat,” vertelt Liesbet Kusters, curator van de tentoonstelling. “We vinden het belangrijk om de blik van de bezoeker te verruimen en de vertaling te maken naar wat religieus erfgoed vandaag de dag kan betekenen.” Het museum ging daarom een samenwerking aan met de Nederlandse auteur Marjolijn van Heemstra. Met puntige reflecties gekoppeld aan actuele vraagstukken beschouwt ze het menselijke wereldbeeld en de vergankelijkheid van de mens. Haar reflecties zijn te horen in de tentoonstelling.

Een ticket voor de expo geeft ook toegang tot de historische kloosterruimtes van Abdij van Park en de vaste collectiepresentatie ‘This is not a collection’.

Sluiting

Vanaf 7 februari 2022 sluiten het museum en het kloostercomplex even de deuren. Tot 28 februari vinden nog extra schilderwerken plaats in de abdij. Vanaf 1 maart ben je terug welkom voor een bezoek aan het hart van de abdij en de vaste collectiepresentatie.

Tickets en info op www.parcum.be/museum

Cedric Verhelst
Cedric Verhelst