Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Brandveiligheid in gebouwen van de eredienst

Werk maken van brandpreventie voor een veiliger gebedshuis.

Datum
26 februari 2021 | 14:00 - 15:00
Prijs
Gratis

Herinner je je de brand in de Notre-Dame nog? De beelden van dit inferno staan op ons netvlies gebrand. Ook in Vlaanderen komen branden in gebedshuizen vaker voor dan we denken. Daarom hebben Monumentenwacht Vlaanderen en PARCUM samen met FARO het initiatief genomen om een handige poster uit te brengen. Die bevat een waaier aan tips om brand te voorkomen in gebouwen van de eredienst, de schade bij een eventuele brand in te perken en vervolgens te herstellen.

Tijdens deze online sessie stellen we de brandposter aan je voor en laten we verschillende experten aan het woord over brandveiligheid in gebouwen van de eredienst. Luc Morrens, voormalig majoor en directeur risicobeheersing, vertelt vanuit zijn jarenlange ervaring bij de brandweer over efficiënte brandpreventie. Vervolgens geeft Guy Slagmulder, CEO Alertis, uitleg over alle technische mogelijkheden. Tot slot trekken we ruime tijd uit voor vraag en antwoord.

Praktisch

Deze sessie is gratis en gaat online door via Microsoft Teams. Inschrijven is noodzakelijk. Na inschrijving ontvang je een e-mail met de deelnamelink.

Brandveiligheid

Andere aankomende evenementen