Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe expo

13 maart 2021

Werken in een museum spreekt je aan? En je krijgt veel energie van het helpen van mensen? Dan ben je bij PARCUM en Abdij van Park aan het juiste adres! Voor het museum zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als publieksbegeleider ben jij het eerste aanspreekpunt in het museum. Je laat de bezoekers zich welkom voelen en maakt hen wegwijs in de historische ruimtes en de tentoonstellingszalen. Indien nodig maak je de bezoekers ook attent op de museumregels.

We werken met twee shiften. Eén in de voormiddag en één in de namiddag. Je mag zelf kiezen welke momenten en dagen je kan. De planning wordt opgemaakt op basis van jouw beschikbaarheid.

Bea Borgers
Bea Borgers

Jubileumjaar

In 2021 vieren de bewoners van de Abdij van Park, de norbertijnen, de 900ste verjaardag van hun religieuze orde. Hoogtepunt van het feestjaar is een grote overzichtstentoonstelling over het leven en werken van deze religieuze orde. ‘Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ gaat dieper in op de impact van de norbertijnen op de vele snijvlakken in de samenleving.

Samen met de expo worden enkele historische ruimtes van het kloostercomplex toegankelijk voor het grote publiek. De abdij geeft op die manier haar geheimen prijs, die al bijna 900 jaar verborgen zitten achter gesloten muren. Wandel in de voetsporen van de paters doorheen de gerestaureerde binnenruimtes en krijg een levendige inkijk in het wonen en werken van de norbertijnenpaters vroeger en nu.

Ben jij de vrijwilliger die we zoeken?

Als publieksbegeleider ben jij het gezicht van ons museum. Kan jij je vinden in volgende omschrijving?

  • Je helpt graag mensen en kan duidelijk uitleg geven
  • Je bent graag praktisch bezig: uitdelen van bezoekersgids, toegangsbewijzen controleren, ...
  • Je hebt geen schrik om mensen aan te spreken en hen te wijzen op de museumregels

Vul dan snel de vrijwilligersfiche in en stuur ze door naar penny.peeters@parcum.be.

Andere interessante blogartikels