Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Expo 'Als de bliksem' verlengd

8 juli 2021

Sinds de opening van de tentoonstelling bezochten al ruim 18.000 bezoekers de expo. Met nog vier weken op de teller is ‘Als de bliksem’ uitverkocht, terwijl de vraag groot blijft. We beslisten daarom samen met Abdij van Park en de norbertijnenorde om de tentoonstelling te verlengen tot en met 29 augustus. Curator Stefan Van Lani: “De tentoonstelling is een groot succes. We willen op deze manier nog meer mensen de kans geven om van de abdij en expo te genieten. Ook de bruikleengevers reageerden positief om hun stukken een maand langer aan het publiek tentoon te stellen.”

De expo ‘Als de bliksem. 900 jaar norbertijnen’ geeft een originele inkijk in het abdijleven en de geschiedenis van de norbertijnen. Dit jaar viert de orde wereldwijd haar 900-jarig bestaan. Voor deze gelegenheid worden de rijke en dikwijls nog verborgen collecties van de Brabantse norbertijnenabdijen bovengehaald. Ook topstukken die ooit toebehoorden aan de orde zijn in Leuven te bewonderen.

De tentoonstelling is opgesteld doorheen de pas gerestaureerde ruimtes van de Abdij van Park. De bezoeker kan zo een blik werpen op het unieke stucwerkplafond, de 17de-eeuwse glas-in-loodpanelen, de abtswoning, de refter en bibliotheek.

Daarnaast kunnen families met kinderen genieten van een aanbod op maat en kunnen kinderen deelnemen aan Schatten van vlieg.

Bezoekers vol lof!

“Schitterende tentoonstelling! Een aantal tentoongestelde voorwerpen zijn wereldklasse. De glasramen, de ontwerptekening van Rubens, de Atlas Major, de religieuze gewaden, … Dit alles op een zeer mooie manier gepresenteerd. Proficiat!”

“Ik passeerde vroeger vaak aan de Abdij van Park en heb me altijd afgevraagd wat er schuilgaat achter de muren. Wat blijkt vandaag: prachtige ruimtes die ik me zelfs niet kon inbeelden. De stucwerkplafonds van Hansche! Ik kwam ogen te kort. Dit mag van mij op de lijst van werelderfgoed staan.”

Cédric Verhelst
Cédric Verhelst

Andere interessante blogartikels