Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Expo 'Tot op het bot' verlengd

22 september 2020

Sinds 22 augustus houden het reliekschrijn van Sint-Odilia en de stoel van de heilige Lutgardis halt in PARCUM. Bezoekers komen er meer te weten over de uitzonderlijke betekenis van deze twee topstukken. De focustentoonstelling sluit normaal op 27 september de deuren. Maar de late beslissers hebben geluk: 'Tot op het bot' wordt verlengd tot en met 18 oktober.

Het museum PARCUM mocht al heel wat geĆÆnteresseerde bezoekers verwelkomen. "De expo met de stukken uit Abdij MariĆ«nlof is prachtig opgebouwd. De uitleg is doordacht en de stukken worden op een mooie wijze gepresenteerd," vertelt een enthousiaste bezoeker. De bezoekers die de stukken nog niet konden bewonderen, hebben geluk. Liesbet Kusters, curator van het museum: "Na de expo verhuizen de stukken terug naar Limburg. Maar de heropening van de Sint-Odulphuskerk in Borgloon wordt nog even uitgesteld. Hierdoor kunnen we de topstukken wat langer dan gepland aan het grote publiek tonen. En dit dus tot en met 18 oktober."

'Tot op het bot' is te bezichtigen van dinsdag tot zondag, telkens van 10 uur tot 17 uur, nog tot en met 18 oktober. Reserveren is verplicht.

Persfoto's te downloaden op www.flickr.com/photos/parcum/albums

Knipsel