Jackson Jorvan via Pexels

Tentoonstelling 'Blik op oneindig' eindigt met een zachte knal

27 januari 2022

Nog tot 6 februari kan je in PARCUM terecht voor de tentoonstelling ‘Blik op oneindig’. Deze expo kadert binnen het Leuvense stadsfestival KNAL! Om de tentoonstelling op een gepaste manier af te sluiten, pakt PARCUM uit met enkele intieme en kleinschalige activiteiten.

Nachtwandeling en zonsopgangconcert

De laatste dag van 'Blik op oneindig', zondag 6 februari, wordt melodieus ingezet door de Leuvense band And Then Came Fall. Bij het opkomen van de zon speelt de band hun hartverwarmende droompop. Het concert start om 7u15 en vindt plaatst in de prachtige 17de-eeuwse hoeve van de Abdij van Park. Een ticket kost 10 euro. Maar snel zijn is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt.

De avond ervoor, op 5 februari, kan je genieten van nachtelijke wandeling op het abdijdomein. Samen met de literaire gastcurator Marjolijn van Heemstra trek je de nacht in. Naast verhalen over het donker en de abdij, leest Marjolijn ook enkele gedichten voor. De wandeling start om 22 uur.

Reserveer je tickets voor deze evenementen op www.parcum.be/events

Begin, einde en hoop

Wie de tentoonstelling 'Blik op oneindig' nog niet bezocht, heeft tot 6 februari. Erna gaan de deuren van het museum dicht tot 1 maart. De tentoonstelling behandelt verhalen over schepping, vergankelijkheid en hoop binnen diverse religies. Het museum ging een samenwerking aan met de Nederlandse auteur Marjolijn van Heemstra. Met puntige reflecties gekoppeld aan actuele vraagstukken beschouwt ze het menselijke wereldbeeld en de vergankelijkheid van de mens. En dat wordt gesmaakt.

"De teksten van Marjolijn van Heemstra zijn rijk en verfrissend en belichten de tentoongestelde werken op een unieke manier."

"Een bezoek aan PARCUM is twee vliegen in een klap: toegang tot het abdijgebouw en een tentoonstelling. De mooie, kleinschalige expo nodigt uit tot filosoferen en contempleren."

Tickets en info op www.parcum.be/museum of via info@abdijvanpark.be.

ATCF vierkant hi res
NW8 klein scaled e1621624055528