Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

PARCUM zet in op onthaasten

30 juli 2019

Op zondag 4 augustus organiseert PARCUM een slow art-rondleiding voor individuele bezoekers. Met deze rondleiding wil het museum de zintuigen van de bezoekers prikkelen. En hen uitdagen echt te leren kijken naar een kunstwerk.

Als dialoogmuseum zet PARCUM sterk in op dialoog in de brede zin van het woord. Zo wil het museum met deze slow art-rondleiding inzetten op dialoog tussen de kunstwerken en de bezoekers. “Veel bezoekers hebben de neiging om snel door een tentoonstelling te lopen”, zegt publieks-medewerker Silke Claes, “Met een slow art-rondleiding willen we mensen uitdagen een kunstwerk écht te ontdekken.” Tijdens zo’n rondleiding worden enkele highlights uit de expo ‘This is not a collection’ belicht. Samen met een gids gaat de bezoeker op zoek naar het verhaal achter het werk, hoe het is opgebouwd, ... Maar even goed worden de emoties die het werk oproepen besproken.

“Deze rondleiding geeft geen volledig overzicht van de tentoonstelling, maar focust op drie tot vier objecten. Op die manier kunnen we per kunstwerk een half uur blijven stilstaan en echt verdieping zoeken,” besluit Silke Claes.

Wilt u graag aanwezig zijn op één van deze rondleidingen? Laat het ons weten, en we zorgen voor de verdere afspraken.

Praktisch

Slow art-rondleidingen gaan door op 4/08, 13/10 en 3/11, telkens van 11 uur tot 12.30 uur
PARCUM, Abdij van Park 7, 3001 Leuven

Tickets: € 12 standaard | € 8 kortinghouder | -12 jaar gratis + € 3 voor de gids
Meer info: www.parcum.be