Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

PARCUM brengt de Abdij van Park terug tot leven tijdens Open Monumentendag

11 september 2020

Speciaal voor Open Monumentendag ontwikkelden PARCUM en de partners van de Abdij van Park een wandeling op het domein. Met QR-codes op de gebouwen brengen ze zo de geschiedenis van de abdij terug tot leven. Een coronaproof versie van Open Monumentendag.

Abdij van Park, een stukje uniek erfgoed gelegen in het groen. Met een bestaan van bijna 900 jaar, een turbulente bouwgeschiedenis en een indrukwekkend restauratieproject is er heel wat te zien en te beleven op het domein. "Om al deze aspecten aan de bezoekers te duiden, ontwikkelende we een wandeling met QR-codes," vertelt Silke Claes publieksmedewerker van PARCUM, "Samen met de partners brengen we de verhalen van de eeuwenoude stenen terug tot leven."

Tijdens de wandeling kom je te weten waarom de middeleeuwse paters vijvers lieten aanleggen, wie de verschillende poortgebouwen mocht passeren, wat een ‘tiendenschuur’ is, en zoveel meer. En dit aan de hand van filmpjes, oude prenten en gravures. De jongste bezoekers kunnen samen met Norrie, de abdijmuis, op speurtocht gaan.

Speciaal voor Open Monumentendag kreeg het naslagwerk ‘De norbertijnerAbdij van Park’ een update. Deze wordt te koopt aangeboden in de museumshop van de abdijsite.

Luca Beel
Luca Beel