Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Expo 'Lost Heartbeats' verlengd tot 15 december

28 oktober 2022

Sinds 11 september houdt het project 'Lost Heartbeats' van rouwontwerper Stijn D'Hondt halt in het museum PARCUM. De tentoonstelling wordt verlengd tot 15 december. "We willen op deze manier nog meer mensen de kans geven om deze intieme tentoonstelling te bezoeken," aldus museumcoördinator Wouter Jaspers.

'Lost Heartbeats' bundelt vijftien verliesverhalen op een visuele en auditieve manier in de nok van de Abdij van Park. "Voor het project ‘Lost Heartbeats’ ging ik in gesprek met enkele boegbeelden die elk op hun eigen manier een rouwproces doormaakten. Zij namen afscheid van een echtgenoot, een gezond lichaam, een sterrenzoon, gegenderde verwachtingen of een vermiste broer," vertelt Stijn D'Hondt. Tijdens een openhartig gesprek registreerde D’Hondt de hartslagen. Aan de hand van datavisualisatie toverde hij deze hartslagen om tot nostalgische landschappen.

Wouter Jaspers: "Als museum willen we de bezoekers uitdagen om stil te vallen, te luisteren en te kijken naar hartslagen van de boegbeelden en zichzelf. Het is een tentoonstelling die troost biedt in deze donkere maanden."

'Lost Heartbeats' is te bezichtigen van dinsdag tot zondag, telkens van 10 uur tot 17 uur, nog tot en met 15 december. Een ticket voor de expo geeft ook toegang tot de historische kloosterruimtes van Abdij van Park en de tijdelijke audiotour 'Een blik achter de schermen' over 10 jaar restauratie Abdij van Park. Tickets en meer info op www.parcum.be/museum.

IMG 20220908 162638161