Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Expo 'Fragile' verlengd tot 26 maart

15 februari 2023

Sinds 16 december zorgt de focusexpo 'Fragile' in PARCUM voor verwondering en vertedering. Hedendaags kunstenaar Patrick Van Caeckenbergh weet bezoekers te begeesteren met zijn opmerkelijke en persoonlijke werken. De tentoonstelling wordt verlengd tot 26 maart. "Zo kunnen bezoekers een maand langer geprikkeld worden door de wondere wereld van Van Caeckenbergh", zegt Liesbet Kusters, curator van het museum.

Deze expo bundelt installaties en assemblages van Patrick Van Caeckenbergh die gedurende zijn jaren in Sint-Kornelis-Horebeke tot stand kwamen. Als veelzijdig kunstenaar-bricoleur maakt hij al decennialang de meest wonderlijke werken. Met een ongeremde nieuwsgierigheid doorploegt Van Caeckenbergh zijn eigen leven en omgeving. Het gezin Van Caeckenbergh vestigde zich in 1997 in het piepkleine Oost-Vlaamse dorpje Sint-Kornelis-Horebeke. De verhuis van de voortrazende maatschappij naar deze voortkabbelende microkosmos betekende de ontdekking van een nieuwe wereld. ‘Fragile’ start met installaties die getuigen van dit isolement en het leven en werken in de beslotenheid van een gemeenschap.

"'Fragile' spreekt bij jong en oud tot de verbeelding," getuigt Wouter Jaspers, coördinator van het museum. "Verschillende werken grijpen terug naar de leefwereld van opgroeiende kinderen, zoals de weeftekeningen en het schooltje of 'Fabularium'." Voor 'Krokuskriebels' tijdens de krokusvakantie richt PARCUM enkele knutselateliers in, met een aangepaste bezoekersgids voor gezinnnen. "Van Caeckenberghs oeuvre wordt hiermee tastbaar voor de jonge bezoekers," aldus Jaspers.

PARCUM en Patrick Van Caeckenberghe ontmoeten elkaar in het belang van het verhaal, de gemeenschap en de fragiliteit ervan. 'Fragile' is te bezichtigen van dinsdag tot zondag, telkens van 10 uur tot 17 uur, nog tot en met 26 maart. Een ticket voor de expo geeft ook toegang tot de historische kloosterruimtes van Abdij van Park. Tickets en meer info op www.parcum.be/museum.

Fragile – Patrick Van Caeckenbergh
Verlengd tot 26 maart 2023
di. – zon.: 10u00 – 17u00
12 euro (standaard)
www.parcum.be/museum/fragile

2022 Fragile Visuals Thomas Ceusters 9