Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Vorming Promoot je erfgoedactiviteit - Online sessie

Leer hoe communicatie werkt en welke communicatiekanalen voor jouw vereniging en jouw erfgoedactiviteiten het meest geschikt zijn.

Datum
25 november 2020 | 19:30 - 22:00
Locatie
Oude Abdij Kortenberg (Karterzaal)
Abdijdreef 22
3070 Kortenberg
Prijs
€ 5

Promoot je erfgoedactiviteit. Het juiste kanaal voor je erfgoedverhaal!

Je activiteit bekend maken bij een zo groot mogelijk publiek met een klein budget: daar droomt elke vereniging van. Met deze praktijkgerichte vorming laten we je begrijpen hoe communicatie werkt en welke communicatiekanalen voor jouw vereniging en jouw erfgoedactiviteiten het meest geschikt zijn.

Wie is je doelpubliek? Hoe formuleer je een boodschap die beantwoordt aan de noden van je publiek? Facebook, de UiTkalender, lokale pers, flyers, affiches, … welke (digitale) kanalen gebruik je het best? Lesgever Toon Beullens geeft je naast goede voorbeelden van andere verenigingen ook de basis van publiekscommunicatie, én een handig overzicht van de mogelijkheden, afgestemd op een lokaal en regionaal niveau.

© Lies Mermans
© Lies Mermans

Doelgroep

Dit is een vormingsavond voor vrijwilligers en organisaties die een basiskennis willen verwerven over het promoten van erfgoedactiviteiten met een klein budget.

Lesgever

Toon Beullens (Publiq)

Tijdstip, data en locaties

De vormingsavonden vinden plaats op de onderstaande data en locaties, steeds van 19.30 uur tot 22 uur. Het gaat telkens om dezelfde vorming. Afhankelijk van de coronamaatregelen zullen de sessies online of op de vermelde locaties plaatsvinden.

  • woensdag 21 oktober 2020 - online sessie
  • donderdag 12 november 2020 – online sessie
  • woensdag 25 november 2020 - online sessie

Prijs

Het inschrijvingsgeld per vormingsavond bedraagt 5 euro. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan tot drie dagen voor de vormingsavond via dit inschrijvingsformulier.

Organisatie

Deze vormingsavonden worden georganiseerd door Erfgoed in de Praktijk. Dat is het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Herita, PARCUM en Davidsfonds. In het kader van een aantal erfgoedevenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen.

Andere aankomende evenementen