Datum
12 augustus 2021 - 12 september 2021
13:00 - 18:00
Locatie
Sint-Godelieveabdij
Boeveriestraat 45
8000 Brugge
Prijs
Gratis

Het zomert zalig in de Tuin van Heden

Voor het eerst in bijna 400 jaar opent de Sint-Godelieveabdij in Brugge deze zomer de poorten. Van 12 augustus tot 12 september krijg je de kans om op ontdekkingstocht te gaan door haar rijke geschiedenis. Verken wat tot nu toe verborgen bleef en maak kennis met wie er leefde op deze uitzonderlijke plek. Laat je onderweg prikkelen door diverse kunstenaars. Op bijzondere plekken in de abdij en de moestuin hebben ze hun creativiteit de vrije loop gelaten. Laat je verwonderen door hun verrassende verhalen en interpretaties. Ook kinderen worden geprikkeld met een doe-gids op maat.

Zoek mee naar een nieuwe toekomst

Nadat je kennis hebt gemaakt met ‘de ziel’ van de plek, ben je welkom in de Tuin van Heden. Ga mee op zoek naar een nieuwe toekomst voor de Sint-Godelieveabdijen en het klooster Minderbroeders Kapucijnen. Samen met lokale ondernemers, buurtbewoners, diverse organisaties en bezoekers dokteren we in de Tuin van Heden uit welke initiatieven en activiteiten wenselijk en nodig zijn om van deze religieuze erfgoedplek een bruisende toeristische bestemming te maken.

Meer informatie over het project vind je op https://detuinvanheden.be/

‘De Tuin van Heden’ is een initiatief van Toerisme Vlaanderen in co-creatie met de stad Brugge, Faro, PARCUM, Yot, Agentschap Onroerend Erfgoed, Sacred Books en Brugge Foundation.

Praktisch

  • Van 12 augustus tot en met 12 september
  • Vrij bezoek: elke dag van 13 uur tot 18 uur. Gesloten op maandag en dinsdag.
  • Geleid bezoek: elke zaterdag en zondag om 11.30 uur. Vooraf inschrijven via info@bruggefoundation.be, 15 euro per deelnemer. Maximaal 15 deelnemers per groep.
  • De Tuin van Heden – Sint-Godelieveabdij, Boeveriestraat 45, 8000 Brugge

Andere aankomende evenementen