Tijdens Open Monumentendag valt er in de Abdij van Park heel wat te beleven! Centraal staat het thema 'erfgoed en inclusie'. Ook PARCUM laat je die dag kennismaken met erfgoed op verrassende manieren.
Dialoogrondleiding
Hoe kijkt een moslim naar Christus aan het kruis? En welke erfgoedobjecten hebben boeddhisten? In deze dialoogrondleiding gaan een gids en iemand met een andere religieuze achtergrond met elkaar in dialoog. Ze geven elk hun kijk op de collectie van PARCUM. En vertrekken hierbij vanuit hun persoonlijke verhalen en ervaringen. En ook jij wordt betrokken in hun verhaal. Ga met elkaar in gesprek over kunst, cultuur en religie.
Op Open Monumentendag kan je om 10.30 u, om 14 u en om 15.30 u deelnemen aan een dialoogrondleiding. Reserveren is noodzakelijk. Max. 15 personen per rondleiding.
Podcastroute 'De abdij prikkelt'
Psychiater Dirk De Wachter ontdekt samen met klimaatambassadeur Nic Balthazar, politiek filosoof Bleri Lleshi en architecte Caroline Voet de abdij. Vlij neer op één van de luistermeubels op het domein en laat je meenemen in hun zoektocht. Centraal staat de vraag "Wat kunnen deze plekken, zulke abdijen, vandaag nog betekenen?".
Beluister de podcast op drie idyllische plekjes op het abdijdomein: aan de vijvers, op het neerhof en achter het kerkhof. Gebruik je smartphone om de QR code op het luistermeubel te scannen. Neem eventueel oortjes mee om de podcast comfortabel te beluisteren.
Het volledige aanbod van Abdij van Park vind je terug op www.monumentendag.be.
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.