Datum
10 september 2023 | 10:00 - 18:00
Locatie
Abdij van Park
Abdij van Park 7
3001 Leuven

Op 10 september kan je in het museum en op het domein van Abdij van Park weer tal van activiteiten beleven. Ook PARCUM doet mee. Ontdek hier een greep uit het aanbod:

Bezoek het museum gratis

Bezoek de expo ‘In Beeld Geboren’ en de collectiepresentatie ‘Je gelooft het nooit’. Of breng een bezoek aan het hart van de Abdij van Park.

Op ontdekkingstocht met muisje Norrie

Abdijmuisje Norrie laat je kennismaken met het leven in de abdij. Hoe zag een dag van de paters eruit? Wat voor werk deden zij? En was het hier altijd stil, of waren er af en toe ook feestjes? In deze leuke zoektocht laat je de kerkklokken luiden, leert Norrie je gebarentaal en val je even stil tijdens een lesje yoga.

Over kapellen, Lourdes- en Mariagrotten, tradities van vandaag

Duik mee in de geschiedenis achter het ontstaan van Mariagrotten en ontdek het verhaal van de Mariagrot (of is het een Lourdesgrot?) op het kerkhof van Abdij van Park.

Twee nieuwe glas-in-lood-panelen

De collectie glas-in-loodpanelen van Abdij van Park breidt verder uit! De Stad Leuven en Erfgoedsite Abdij van Park (EAP) konden recent twee authentieke zijpanelen aankopen. Een expert geeft elk uur toelichting bij de glasramen en bezoekers kunnen de originele ontwerpschetsen van dichtbij bekijken.

Het volledige programma van de partners op de site vind je terug op de website van Abdij van Park. Via daar kan je ook inschrijven voor de lezingen en rondleidingen.

Andere aankomende evenementen