Open Monumentendag
Op 10 september kan je in het museum en op het domein van Abdij van Park weer tal van activiteiten beleven. Ook PARCUM doet mee. Ontdek hier een greep uit het aanbod:
Bezoek het museum gratis
Bezoek de expo ‘In Beeld Geboren’ en de collectiepresentatie ‘Je gelooft het nooit’. Of breng een bezoek aan het hart van de Abdij van Park.
Op ontdekkingstocht met muisje Norrie
Abdijmuisje Norrie laat je kennismaken met het leven in de abdij. Hoe zag een dag van de paters eruit? Wat voor werk deden zij? En was het hier altijd stil, of waren er af en toe ook feestjes? In deze leuke zoektocht laat je de kerkklokken luiden, leert Norrie je gebarentaal en val je even stil tijdens een lesje yoga.
Over kapellen, Lourdes- en Mariagrotten, tradities van vandaag
Duik mee in de geschiedenis achter het ontstaan van Mariagrotten en ontdek het verhaal van de Mariagrot (of is het een Lourdesgrot?) op het kerkhof van Abdij van Park.
Twee nieuwe glas-in-lood-panelen
De collectie glas-in-loodpanelen van Abdij van Park breidt verder uit! De Stad Leuven en Erfgoedsite Abdij van Park (EAP) konden recent twee authentieke zijpanelen aankopen. Een expert geeft elk uur toelichting bij de glasramen en bezoekers kunnen de originele ontwerpschetsen van dichtbij bekijken.
Het volledige programma van de partners op de site vind je terug op de website van Abdij van Park. Via daar kan je ook inschrijven voor de lezingen en rondleidingen.
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.