Online storytelling voor erfgoedverenigingen
Communicatie is vluchtig en compact. Maar voor een goed verhaal maken we wel tijd. In dit webinar leer je over de kracht van verhalen in je communicatie.
In een online wereld van algoritmes en advertenties moet alles vlug en compact zijn. Maar voor een goed verhaal maken we wel graag tijd. In dit webinar legt Kristof D’hanens (I Like Media) uit hoe je de communicatie van je erfgoedorganisatie en -evenementen van de nodige verhalen kunt doorspekken. Hoe begin je eraan? Wat zijn de bouwstenen van een goed verhaal, en welke formats en tools bestaan er om in tekst, beeld, video en geluid aan storytelling te doen? Hoe bouw je online via storytelling een sterke band op met je doelgroep?
Lesgever
Kristof D’hanens (I Like Media)
Doelgroep
Erfgoedverenigingen en -vrijwilligers die activiteiten organiseren voor erfgoedevenementen als Erfgoeddag, Nacht van de Geschiedenis, Open Kerkenweekend en Open Monumentendag.
Prijs
Erfgoedvrijwilligers en studenten genieten van het kortingstarief en betalen 5 euro. Voor alle anderen bedraagt het inschrijvingsgeld voor het webinar 15 euro. Om erfgoedvrijwilligers voldoende kansen te geven om aan ons aanbod te participeren behouden we ons het recht voor om het aantal plaatsen voor andere deelnemers te beperken. Na het invullen van het inschrijvingsformulier krijg je alle gegevens voor de betaling. Voor ons vormingsaanbod gelden onze annuleringsvoorwaarden.
Erfgoed in de praktijk
Deze workshop is een organisatie van Erfgoed in de praktijk. Dit is het gezamenlijk vormingsaanbod van Histories, FARO, Herita, PARCUM en Davidsfonds. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag, Open Kerkenweekend, Nacht van de Geschiedenis,…) organiseren deze partners al een aantal jaren laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten naar aanleiding van deze erfgoedevenementen.
Andere aankomende evenementen
Vragenuurtje: Bestemmingsprofiel en timing kerkenbeleidsplan
Benieuwd naar wat er mogelijk is in je kerk? Tijdens een online vragenuurtje gaat Platform Toekomst Parochiekerken in detail over het bestemmingsprofiel, dat inzicht geeft in de ruimtelijke toekomstmogelijkheden van kerkgebouwen.
Het kerkenbeleidsplan voor nieuwe mandatarissen. Hoe opstellen en uitvoeren? (ism pivo)
Een kerkenbeleidsplan opstellen en uitvoeren, hoe begin je er aan? Wat is wettelijk verplicht? Na deze opleiding heb je de stappenplannen voor de opmaak en het implementeren van een toekomstvisie voor de kerken in jouw gemeente in de vingers. We geven je ook aandachtspunten mee voor een succesvol parcours.
Lerende netwerkdag: 'Van alle domeinen thuis'
Op 4 februari 2025 organiseert Werkplaats Immaterieel Erfgoed de lerende netwerkdag 'Van alle domeinen thuis' voor alle organisaties die immaterieel erfgoed ondersteunen, doorheen alle themadomeinen waarin immaterieel erfgoed leeft. PARCUM begeleidt één van de themasessies op deze netwerkdag onder de noemer: ‘Voor de eeuwigheid? Religieus erfgoed en spanning tussen traditie en vernieuwing’.