Museumkampje tijdens de krokusvakantie
Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief en actief aan de slag te gaan? Tijdens de krokusvakantie kunnen zij zich helemaal uitleven in ons museum.
Kriebelt het bij je zoon of dochter om creatief en actief aan de slag te gaan? Eén adres: museum PARCUM. Tijdens de vakantie kunnen zij zich helemaal uitleven in en rond de Abdij van Park. Een dag vol spel en plezier gegarandeerd.
De dag begint met een spannende zoektocht. Kan jij het geheim van de abdij ontrafelen? Waar is het verloren reliekdoosje? Trek een pij aan en neem een kijkje achter de muren van de abdij. Alle raadsels opgelost? Haal dan je muzikaal talent maar boven. Samen met onze beiaardier leer je de kneepjes van het beiaard spelen. Ook het knutselatelier opent zijn deuren. Hou je penseel al maar in de aanslag na een speurtocht in het museum. Om de dag compleet te maken trek je naar buiten. Ontdek de dieren die rond de abdij leven of speel een potje boerengolf. Actie verzekerd!
We voorzien onthaal vanaf 9u en opvang tot 17u.
Praktische informatie
- Leeftijd: 8 tot 10 jaar
- Prijs: € 18 (standaard) / € 15 (leden Gezinsbond)
- Inschrijven: Plaatsen zijn beperkt (max. 24 deelnemers). Inschrijven is verplicht via bezoek@parcum.be en kan tot 5 dagen voor aanvang van het kampje.
- Het museumkampje gaat enkel door bij voldoende inschrijvingen (min. 5 kinderen).
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.