Datum
22 mei 2022 | 12:00 - 18:00
Locatie
studentenmoskee IMSAL
Rijschoolstraat 23
3000 Leuven
Prijs
Gratis

Maak op zondag 22 mei op een sportieve manier kennis met de verschillende levensbeschouwingen in Leuven. Al wandelend of fietsend verken je verschillende gebedshuizen en kan je in gesprek gaan met de gemeenschappen. Ga op zoek naar de juiste antwoorden en wie weet ga jij naar huis als één van de winnaars.

De tocht start om 12u aan de studentenmoskee IMSAL (Rijschoolstraat 23, Leuven). Je krijgt alle info en een stadsplan om zelf je weg langs de gemeenschappen te vinden. Onderweg word je zelfs gevraagd de handen uit de mouwen te steken. Vanaf 16u ben je welkom in Abdij van Park voor een interactief slotmoment. We maken een gemeenschappelijk kunstwerk “Arts in progress” met alle deelnemers en alle vertegenwoordigers van de gebedshuizen.

Deze tocht kadert in de Vlaams- Brabantse Interlevensbeschouwelijke Ontmoetingsdag georganiseerd door ORBIT en het Agentschap Integratie en Inburgering. Ze streven ernaar om dialoog en respect tussen de verschillende geloofsgemeenschappen te bevorderen. Ook in Diest, Landen, Tienen, Halle, Vilvoorde, ... vinden er activiteiten plaats.

Iedereen is welkom om mee te doen, maar een inschrijving is belangrijk voor een goede voorbereiding en organisatie: grenzenbewegenLeuven@gmail.com.

Andere aankomende evenementen