Instaprondleiding: op pad met de curator
Laat je door Liesbet Kusters, curator van de tentoonstelling ‘Ergens onderweg’, op sleeptouw nemen. Vol passie vertelt ze de verhalen van de altijd dolende mens, vroeger en vandaag. Ze neemt je mee op pad langs reuzen, koningen en farao's, langs heilige plaatsen en veilige havens. Ontdek het verhaal van de tentoonstelling door de ogen van de curator.
Al vanaf het prille begin is de mens in beweging. Verdreven uit het Paradijs, op de vlucht voor farao's en koningen. Maar even goed trekken duizenden gelovigen jaarlijks naar heilige oorden en bedevaartsplaatsen. Met welk doel vertrekken ze? En hoe beleven ze hun geloof onderweg? De tentoonstelling vertelt een verhaal van vroeger en nu. Want ook vandaag steken mensen zeeën en landsgrenzen over op zoek naar veiliger oorden. 'Ergens onderweg' brengt religieus erfgoed in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars.
De rondleiding is beperkt tot 20 plaatsen. Wees er dus op tijd bij!
Voor de rondleiding betaal je je inkomticket (met eventueel kortingstarief) + 5 euro voor de gids. Je betaalt ter plaatse in het museum.
De rondleiding kadert in de nocturne van 25 augustus. Het museum is die dag geopend tot 21 uur.
Praktisch
- 25 augustus
- 17:30 - 19:00
- Inkomticket + 5 euro voor de gids.
- Reserveer je plaats via deze link. Je betaalt je tickets ter plaatse in het museum.
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.