Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Inspiratiedag Toekomst Parochiekerken

Nieuwe bestemming voor parochiekerk gezocht? Laat je inspireren door treffende praktijkvoorbeelden en prikkelende plaatsbezoeken!

Datum
19 september 2024 | 09:30 - 17:00
Locatie
Sint-Odulphuskerk
Speelhof
3840 Borgloon
Prijs
€ 40

Parochiekerken getuigen van complexe betekenissen én gevoeligheden. Trajecten naar neven- en herbestemmingen stokken vaak wanneer de volledige financiën in beeld komen. Nieuwe invullingen roepen vragen op over beheer, het uitdragen van het project en de slaagkans op lange termijn. 

De Inspiratiedag Toekomst Parochiekerken duidt ontwikkelingen en focust op het belang van financiële haalbaarheid en beheer. Dat gebeurt via treffende praktijkvoorbeelden en prikkelende plaatsbezoeken. 

Kom naar één van onze inspiratiedagen: 

19 september 2024 in de Sint-Odulphuskerk in Borgloon 

3 oktober 2024 in de Hartetroef, voormalige Heilig Hartkerk Sint-Amandsberg in Gent

Beide dagen hebben hetzelfde opzet, maar behandelen andere cases.


Inschrijven is verplicht. Deelnameprijs is 40 euro. Koffie, lunch, receptie en verplaatsingen tijdens de inspiratiedag zijn inbegrepen.

Campagnebeeld Gent Borgloon

De VVSG en PARCUM zijn verenigd in het Platform Toekomst Parochiekerken. Het Platform is er om lokale besturen en kerkbesturen te ondersteunen waar nodig. Deze inspiratiedagen zijn een initiatief van het Platform in samenwerking met de Stad Borgloon en met de steun van de Vlaamse Overheid.

Andere aankomende evenementen