Op 2 juli stelt theoloog Bert Roebben zijn nieuwst boek 'Fulltime pelgrim. Een theoloog op weg naar Compostela' voor. Na een korte uiteenzetting door de auteur laten drie 'pelgrims' hun licht schijnen op het boek: televisiemakers Arnout Hauben en Stev Van Thielen en pedagoog Eva van de Velde.
Fulltime pelgrim. Een theoloog op weg naar Compostela
Bert Roebben koesterde al lang de droom om een lange pelgrimstocht te ondernemen. Op Pinksterdag 2021 trok hij zijn wandelschoenen aan en vertrok op een tocht van 600 km. In een maand tijd trok hij van Leuven naar Vézelay, een middeleeuwse parel van de Morvan, waar de relieken van Maria Magdalena bewaard worden. In het boek bundelt Roebben zijn ervaringen van onderweg en nodigt de lezer uit spiritueel mee te stappen. Thema’s als kwetsbaarheid, dankbaarheid, angst en verlangen passeren de revue.
"De camino verdraagt, tenminste als zelfstandig naamwoord, enkel de mannelijke vorm. Maar als levende realiteit overstijgt hij de binaire code van mannelijk en vrouwelijk. Hij is niet één maar duizend wegen. Hij is een weg die moet gegaan worden. Hij wordt ontsloten door mannen en vrouwen die zich op pad begeven en hem betekenis verlenen. Hij laat zich niet opsluiten in elkaar uitsluitende grootheden. Hij is inclusief. Hij neemt je mee, of je nu man of vrouw, oud of jong, gelovig of ongelovig bent." - Bert Roebben
Programma
- 14u45: deuren geopend
- 15u00: voorstelling boek 'Fulltime pelgrim. Een theoloog op weg naar Compostela' door Bert Roebben
- 15u30: reflectie en gesprek tussen Bert Roebben, Arnout Hauben, Stev Van Thielen en Eva van de Velde
- 16u30: receptie
Andere aankomende evenementen
Apero Talk: Charlotte Kleyn
Reizen maakt hongerig. Ook in voorbije eeuwen, toen al veel mensen de wegen en wateren bevolkten, moest er onderweg worden gegeten. Hoe ging dat? Wat aten schepelingen in de veertiende eeuw? En hoelang picknicken we al?
Apero Talk: Burp
'Smaak is subjectief'. Wie bepaalt wat goede smaak is, en wat goed smaakt. Geschiedenis en hoe kunstenaars hun wereld visualiseerden is een constante wisselwerking. Tijdens deze Apero Talk gaat BURP graag de discussie aan over interpretatie en smaak, goede of slechte.
Apero Talk: Tulli Padwa
Chef Tulli Padwa, bekend van de docureeks ‘Shalom allemaal’, brengt met ‘Geshmak!’ zijn eerste boek uit. In deze Apero Talk neemt chef Tulli je mee op een culinaire ontdekkingstocht met traditionele maaltijden langs de zeven dagen van de week en geeft telkens uitleg over de gangbare Joodse tradities.