Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Basiscursus inventariseren

Ga aan de slag om een inventaris in je kerk op te stellen.

Datum
5 oktober 2023 | 09:30 - 15:30
9 november 2023 | 09:30 - 15:30
Prijs
20 euro - 30 euro inclusief handleiding inventariseren

Tijdens deze cursus leert experte Stefanie van der Zweth (PARCUM) je tal van praktische tips om in je kerk van start gaan met het opstellen van een erfgoedinventaris. Je leert je de kneepjes van het inventariseren. Hoe meet ik een kelk? Hoe fotografeer ik een kazuifel? Hoe beschrijf ik een communiebank?

In de voormiddag krijg je een algemene inleiding over het inventariseren van religieus erfgoed. Aansluitend wordt de opgedane kennis getoetst tijdens een praktische oefening. Na de lunchpauze loodsen we je door het Erfgoedregister, de Vlaamse erfgoeddatabank, en leer je objecten registreren.

Praktisch

  • Deelnemen aan deze cursus kost 20 euro (inclusief lunch). Vooraf inschrijven is verplicht en kan tot 2 dagen voor aanvang. Het aantal deelnemers is beperkt tot 15.
  • De cursus gaat door op verschillende momenten en locaties:
    • 5 oktober 2023: Sint-Sulpitiuskerk, Grote Markt, 3290 Diest
    • 9 november 2023: Hasselt (exacte locatie volgt nog)
Handleiding cover

Bestel de vernieuwde 'Handleiding inventariseren'

Onze 'Handleiding voor het opstellen van een kerkinventaris' is vernieuwd! Bestel jouw exemplaar bij je inschrijving voor de basiscursus. Dan betaal je slechts 10 euro i.p.v. 12 euro. Je ontvangt de publicatie ter plaatse tijdens de cursus.

Andere aankomende evenementen