Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Vraag van de week: Terug aan de slag met inventariseren?

9 juli 2020

Op veel plaatsen zijn vrijwilligers aan de slag met het inventariseren van religieus erfgoed. Hoe start je de werking terug op een veilige manier?

Geschreven door Stefanie van der Zweth

Op heel wat plaatsen worden vrijwilligers ingezet voor het inventariseren van religieus erfgoed. Vele erfgoedcellen, lokale besturen en kerkfabrieken legden de inventarisatieactiviteiten de afgelopen maanden stil door de coronacrisis. Om de werking op een veilige manier weer op te starten schreven PARCUM, FARO en acht erfgoedcellen een advies uit.

Het advies is bedoeld voor organisaties die hun vrijwilligerswerking voor het inventariseren in parochiekerken terug willen opstarten. Aan de hand van de richtlijnen kan je elke stap van het proces toetsen aan de maatregelen en zo een draaiboek opstellen. De publicatie bevat een handige checklist en visuals die je als geheugensteuntje in de werkruimtes kan ophangen.

De publicatie is opgemaakt door PARCUM en de erfgoedcellen CO7, Erfgoed Haspengouw, k.ERF, Land van Dendermonde, Mechelen (Torens aan de Dijle), Pajottenland & Zennevallei, TERF en zuidwest. De coördinatie was in handen van FARO.

DSC 0124

Andere interessante blogartikels