Op een regenachtige decemberdag ging het team van PARCUM op werkbezoek in het wondermooie Brugge. De erfgoedstad heeft er sinds vorig jaar een nieuwe attractie bij, want in het indrukwekkende gebouw van het Grootseminarie vind je nu het Bijbels belevingscentrum Biblia.

We werden ontvangen door directeur Emmanuel Wybo die ons meenam op een boeiende ontdekkingstocht doorheen Biblia. De interactieve opstelling laat je vanuit verschillende invalshoeken kennismaken met de Bijbel. Na de uitgebreide uitleg van Emmanuel namen we nog de tijd om alle leuke interactieve elementen uit te proberen en de audiofragmenten te beluisteren. Biblia schenkt ook ruime aandacht aan interreligieuze dialoog.

Een bezoek aan Biblia geeft je bovendien een unieke blik binnen de muren van de voormalige cisterciënzerabdij. De opstelling van Biblia neemt drie monumentale ruimtes van het abdijgebouw in, waaronder de kapittelzaal. De 17de-eeuwse abdij met indrukwekkende pandgang is met de komst van Biblia voor het eerst toegankelijk voor het brede publiek. Wanneer je in Brugge bent, is deze uitstap zeker een ommetje waard!

Biblia Brugge

Andere interessante blogartikels