Marie bellando mitjans 1 Zqu M1n8 G2 M unsplash

Boekvoorstelling: Kapel gezocht

18 april 2023

Een goed gevulde avond waarbij we je een all-inpakket aanbieden: een boekvoorstelling mét boek en bovenop een bezoek aan het museum. Dat wil zeggen, genieten van twee tentoonstellingen en het historische hart van de abdij.

Boekvoorstelling - 11/05

Voor de prijs van 25 EUR woon je de boekvoorstelling bij, neem je een eigen exemplaar (t.w.v. 22,99 EUR) mee naar huis én bezoek je het museum (t.w.v. 12 EUR). Naast het historische hart van de abdij kan je de expo's 'Je gelooft het nooit' en 'In beeld geboren' bezichtigen.

Kapel gezocht: 15.000 verhalen in beweging

Naar aanleiding van het project Kapelletjes in Vlaanderen brengen Uitgeverij LannooCampus en PARCUM een inspirerende publicatie uit.

Elke kapel heeft een eigen verhaal: soms gebouwd om rampspoed af te wenden, soms uit dank voor een klein of groot mirakel. Sommige zijn half verdwenen of opgegaan in het landschap. Maar allemaal zeggen ze ons iets over onze geschiedenis, over wat ons bezighoudt, en over de gewone levens van de miljoenen mensen in ons land.

Dit boek vormt een neerslag in beeld en tekst van een zoektocht naar verrassende, verborgen, soms nieuwe en soms eeuwenoude kapellen in onze streek. Gaandeweg is die zoektocht een missie geworden, om de veelheid en verscheidenheid ervan in kaart te brengen.

Bovenal is Kapel gezocht een uitnodiging, om zelf mee op zoek te gaan naar de kapellen in je buurt, en bij te dragen aan een inventaris van die enorme variatie aan erfgoed. Zo krijgen we een nieuwe blik op de meer dan 15.000 verhalen die overal rondom ons te vinden zijn, en die vandaag nog evenzeer bewegen als vroeger – als we er maar weer oog voor durven te hebben.

Reserveer nu! Vanaf 8 mei verkrijgbaar bij PARCUM.

3 D kapelgezocht Verkleind

Andere interessante blogartikels