Herbestemde kerk Sint Niklaas

Vacature: coördinator 'Platform Toekomst Parochiekerken'

31 mei 2022

VVSG en PARCUM zijn op zoek naar een coördinator die het nieuwe 'Platform Toekomst Parochiekerken' zal uitbouwen en in de kijker zetten in Vlaanderen. Solliciteren kan tot en met zondag 12 juni.

Platform Toekomst Parochiekerken

De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en PARCUM bundelen de krachten. In veel stadswijken en dorpskernen staat de parochiekerk centraal. Naast hun religieuze functie hebben ze een grote architecturale, emotionele en geschiedkundige waarde. Het traditioneel gebruik van deze gebouwen komt onder druk te staan, waardoor de vraag naar een nieuwe toekomst voor deze kerken toeneemt.

Met de oprichting van het 'Platform Toekomst Parochiekerken' willen VVSG en PARCUM gemeente- en kerkbesturen ondersteunen in het uittekenen van deze toekomst, dankzij financiële ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

We zijn hiervoor op zoek naar een coördinator die deze gezamenlijke werking in Vlaanderen op de kaart wil zetten. Hierbij ben je verantwoordelijk voor het uitbouwen van het platform en stuur je inhoudelijk een klein team aan van medewerkers die mee het platform zullen uitbouwen, ondersteuning bieden en zullen instaan voor de dienstverlening naar de leden. In jouw rol als coördinator werk je nauw samen met PARCUM en de VVSG.

Church icon

Andere interessante blogartikels