Religie. Helend. Verdelend

08.11.2018 - 10.03.2019

Op 11 november 2018 wordt er, 100 jaar nadat de klokken in België, Frankrijk en Engeland luidden om de herwonnen vrede, een nieuwe vredesbeiaard ingehuldigd in de Abdij van Park. Deze vredesbeiaard is een samenwerking tussen de stad Leuven en de stad Neuss, waarvan twee detachementen reservisten destijds mee verantwoordelijk waren voor de zogenaamde Brand van Leuven in de nacht van 25 op 26 augustus 1914. De twee grootste klokken dragen de naam van beide steden en worden verbonden in het opschrift: “Moge deze klokken vrede en samenhorigheid doen groeien”.

De komst van de vredesbeiaard is de aanleiding voor de tentoonstelling Religie. Helend. Verdelend. De tentoonstelling stelt de precaire verhouding tussen religie, conflict en verzoening centraal. Vrede vormt de kern van vrijwel elke religie, en toch lijkt er geen einde te komen aan de conflicten en oorlogen gevoerd in de naam van God. Is religie, naast een bron van vrede, ook een bron van verdeeldheid en geweld, precies een bedreiging van die vrede? En hoe kunnen, in tijden van pluralisme, religie en levensbeschouwing net de dialoog tussen mensen van verschillende achtergronden bevorderen?

Verwacht je aan kunst- en cultuurobjecten uit diverse religieuze en museale collecties, en hedendaags werk van enkele internationale namen.

Audiogids inbegrepen in ticketprijs. Beschikbaar in NL, FR en EN.

Rondleidingen met gids zijn mogelijk voor groepen tot 20 personen per gids. Meer informatie

Openingsuren

Tijdelijk gesloten

Open vanaf 08.11.2018

Dinsdag - Zondag van 10u tot 17u

Gesloten
Maandag en feestdagen

Tickets

10 euro | standaard
8 euro | kortinghouder
5 euro | 12 - 18 jaar
gratis | - 12 jaar

Online ticketshop momenteel buiten dienst

Koop je ticket