Religie. Helend. Verdelend

 

Expo verlengd tot 28.04.19!

Vrede is de kern van vrijwel elke religie. En toch worden ontelbare oorlogen gevoerd in naam van God. Religie verzoent, maar brengt tegelijk ook oorlog. Religie. Helend. Verdelend neemt je mee in de delicate verhouding tussen religie, oorlog en vrede doorheen de tijd. Hoewel de Eerste Wereldoorlog niet door een godsdienstconflict was ingegeven, was religie ook daar nooit ver weg. Beide partijen schaarden God aan hun zijde. En ook soldaten, eindeloos wachtend in de modder van de loopgraven, zochten tussen wanhoop en gruwel toevlucht in hun geloof.

Wat is de betekenis van religie in conflict en verzoening? Wat doet dit met geloofsbeleving? En welke invloed heeft dit op de kunsten? De tentoonstelling biedt geen pasklare antwoorden, maar laat ons nadenken over welke rol religie en levensbeschouwing kan spelen in de diverse samenleving van vandaag.
Religie. Helend. Verdelend plaatst historische cultuurobjecten uit tal van museale en religieuze collecties naast hedendaagse kunst van Yael Bartana, Michael Rakowitz en Wael Shawky.


Audiogids inbegrepen in ticketprijs. Beschikbaar in NL, FR en EN.

Rondleidingen met gids zijn mogelijk voor groepen tot 20 personen per gids. Meer informatie

Openingsuren

Expo verlengd tot 28.04.19!
Dinsdag - Zondag van 10u tot 17u

Gesloten
Maandag en feestdagen

Tickets

10 euro | standaard
8 euro | kortinghouder
5 euro | 12 - 18 jaar
2 euro | kansentarief
gratis | - 12 jaar, ICOM


Koop je ticket