Persbericht: Kom langs op de expertisedag religieus erfgoed!

Leuvense glasramen opnieuw in oorspronkelijke setting en restaurateurs aan het werk

Tijdens Erfgoeddag op 22 april tussen 13 en 17 uur kan je in PARCUM jouw religieuze schatten voorleggen aan een erfgoedexpert. 

Religieus erfgoed is alomtegenwoordig in onze samenleving. Al zijn heel wat voorwerpen in een vergeten hoekje terechtgekomen en weten we vaak niet meer waar ze voor dienden of waar ze vandaan komen. Wie heeft op zolder niet nog een mysterieus Mariabeeld, of een bijzondere paternoster van nonkel pater? 

Op Erfgoeddag, zondag 22 april 2018, organiseert PARCUM een expertisedag voor religieus erfgoed. Op die dag staan in het museum in de Abdij van Park verschillende experten paraat, om religieuze curiosa aan hun kennersoog te onderwerpen. De experten zijn o.a. Hans Geybels, theoloog en expert in volksdevotie, Annemie Van Dyck, expert religieus textiel, en Jan Klinckaert, directeur religieus cultureel erfgoed van PARCUM

De expert vertelt waarvoor het voorwerp gebruikt werd, hoe oud het kan zijn en hoe je het best bewaart. Er wordt geen financieel waardeoordeel gegeven. Deelnemers die graag met een religieus object willen langskomen, kunnen zich inschrijven via een online inschrijvingsformulier.

Erfgoeddag in de Abdij van Park

Heb je geen religieuze schatten op zolder? Dan kan je uiteraard ook gewoon een kijkje komen nemen. Op Erfgoeddag valt in de Abdij van Park immers heel wat te beleven! In PARCUM loopt de interactieve expo 'Bij nader inzien', over hoe je kiest voor religieuze voorwerpen die waardevol of bijzonder zijn. In het Huis van de Polyfonie kan je luisteren naar prachtige gezangen uit het unieke Hildegard van Bingen-handschrift. Op het binnenplein is er een gezellige picknick van de Doe-boerderij.

Praktisch

Erfgoeddag 22 april 2018

Expertisedag van 13 tot 17 uur
Langskomen met een religieus voorwerp? Schrijf je in via het inschrijvingsformulier.

PARCUM is open van 10 tot 17 uur
Gratis toegang op Erfgoeddag

Meer info op www.parcum.be/bijnaderinzien

Expertisedag

Persbericht (pdf)