Autocars

De abdijsite is helaas niet toegankelijk voor bussen. De historische toegangspoorten zijn daarvoor te klein. Passagiers kunnen afgezet worden aan de Eerste Leeuwenpoort ter hoogte van de Geldenaaksebaan. Van daaruit wandelen bezoekers nog ca. 400 meter over de prachtige abdijsite tot aan het museumonthaal in het roze gebouw naast de kerk.

GPS: Abdij van Park 7, 3001 Heverlee

Autocars kunnen vervolgens parkeren op een van de volgende parkings:

Parking Bodart

 • Koning Boudewijnlaan, 3000 Leuven
 • verschillende busparkeerplaatsen
 • gratis met parkeerschijf voor max. 10 uur (blauwe zone geldig van maandag t.e.m. zaterdag tussen 7 en 19 uur. Op zon- en feestdagen is geen parkeerschijf vereist.)
 • Wegbeschrijving: Rijd de Geldenaaksebaan af richting Leuven. Ga aan het kruispunt linksaf naar de Naamsevest (R23). Rijd rechtdoor – bij de Naamsepoort loopt de Naamsevest over in de Tervuursevest – en blijf de R23 aanhouden. Neem niet de brug, maar houd rechts aan. Aan het kruispunt sla je links af naar Voerviaduct (N264). Sla vervolgens af naar de Veilingweg. Via deze weg kan je Parking Bodart oprijden.
  Meer info

Parking Philipssite

 • één busparkeerplaats beschikbaar aan het einde van de Nieuwe Kerkhofdreef
 • gratis met parkeerschijf voor max. 3 uur (blauwe zone geldig van maandag t.e.m. zaterdag tussen 9 en 18 uur)
 • Wegbeschrijving: Rijd de Geldenaaksebaan af richting Leuven. Ga aan het kruispunt rechtsaf naar de Geldenaaksevest (N3). Sla vervolgens de eerste straat naar rechts in, dan kom je in de Nieuwe Kerkhofdreef. 
  Meer info

Parkeerstrook Hertogstraat (Heverlee)

 • Vertrek in de Geldenaaksebaan richting Haasrode. Sla rechtsaf naar de Pakenstraat, die loopt over in de Kerspelstraat. Rijd tot het kruispunt (met de Koninklijke Hockey Club Leuven, de sporthal Heverlee en de legerkazerne). Aan dit kruispunt sla je linksaf naar de Hertogstraat. Aan de linkerkant van deze straat bevindt zich een uitgestrekte parkeerstrook.

Parkeerstrook Meerdaalboslaan (Haasrode)

 • Rijd de Geldenaaksebaan af richting de autosnelweg (oprit Haasrode-Blanden). Aan het kruispunt van de Meerdaalboslaan en de Geldenaaksebaan sla je rechtsaf. Draai aan de rotonde tot je terug in de Meerdaalboslaan bent. Aan de rechterkant zal je parkeerstroken vinden.