Lager Onderwijs

Rondleidingen op maat

Rondleiding 'This is not a collection'

Een bezoek aan de permanente opstelling verloopt vrij of met een gids. We raden je aan om de tentoonstelling met een gids te bezoeken. Onze gidsen passen hun rondleiding aan op maat van het onderwijstype, de richting en de leeftijd van je klas. Zij kunnen eventueel je bezoek aan PARCUM combineren met een rondleiding in het hart van de abdij.

Dialoogrondleiding

Naast onze interactieve scholenrondleidingen bieden wij ook dialoogrondleidingen aan. De museumgids wordt bijgestaan door een persoon uit een andere cultuur, die vanuit zijn of haar wereldbeeld de kunstwerken duidt. Een uitstekende rondleiding om een gesprek op te starten en om je leerlingen met een frisse blik naar de tentoonstelling te laten kijken.

Rondleiding Abdij van Park

Samen met de gids reizen jullie terug in de tijd, naar het hart van de abdij. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van het gebouw, zoals de kloostertuin, de kapittelzaal … Je komt meer te weten over het leven in en rond de abdij. En de unieke geschiedenis van het gebouw.

Voor of na de rondleiding door het abdijgebouw kan je de groene abdijsite zelf verkennen, met mooi weer is het een aanrader om hier te picknicken!

PRAKTISCH

  • € 70 per gids (max. 20 leerlingen per gids, rondleiding in de tentoonstelling OF de abdij)
  • € 90 per gids (max. 20 leerlingen per gids, combirondleiding tentoonstelling én abdij)
  • Toegangsticket:
    • Leerlingen - 12 jaar: gratis
    • Leerlingen 12 - 18 jaar: € 5
  • Gratis begeleider per 10 leerlingen
  • Reserveer je klasbezoek minstens twee weken op voorhand via bezoek@parcum.be

Gratis met de klas naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

Zou je graag eerst meer willen weten over PARCUM en de educatieve werking? Of zoek je nog een originele plek voor de personeelsuitstap of om een studiedag, workshop of vergadering te laten doorgaan?

Onze publieksmedewerker komt met plezier naar jouw school om ons project rechtstreeks aan de directie en de leerkrachten voor te stellen! Je kan haar contacteren via silke.claes@parcum.be