Bezoek PARCUM met je klas! Onze gidsen geven een boeiende en aangename rondleiding, aangepast aan de noden van je leerlingen.
Speciaal voor de tweede en derde graad secundair onderwijs (ASO – KSO – TSO) hebben we in het kader van onze tentoonstelling 'Van de wereld' een educatief pakket uitgewerkt. Met dit gratis te downloaden pakket kan u als leerkracht zelf aan de slag. Het pakket bestaat uit drie delen:

  1. Bereid je museumbezoek voor in de klas. Aan de hand van een klasgesprek bereiden de leerlingen zich voor op de thema’s die aan bod komen in de tentoonstelling.
  2. Tijdens hun bezoek ontdekken leerlingen het museum op eigen tempo aan de hand van een vragen- en opdrachtenbundel. De juiste antwoorden en interessante achtergrondinformatie is terug te vinden in de leerkrachtenhandleiding.
  3. Na afloop is een naverwerkingsopdracht voorzien. Hierbij kan de klas gebruik maken van onze educatieve ruimte. Hier worden de thema’s uit de tentoonstelling bekeken in het perspectief van andere wereldreligies. Aan de hand van uniek beeldmateriaal maken de leerlingen kennis met meditatieve beelden uit andere culturen. Een mooie interreligieuze afsluiter.

De voordelen van het educatief pakket:

  • U kiest zelf welke inhoud u interesseert en voor uw vak(ken) van toepassing is.
  • Wegens het vakoverschrijdend karakter van ons educatief pakket kan u samenwerken met andere leerkrachten: het werk wordt zo verdeeld en u kan uw eigen accenten toevoegen.
  • De praktische handleiding maakt het pakket toegankelijk voor zowel ervaren leerkrachten als voor leerkrachten die hun eerste excursie plannen.
  • U hoeft geen gids te boeken.

Praktisch

€ 5 per leerling - € 70 per gids (max. 25 leerlingen per gids)

Begeleidende leerkrachten krijgen gratis toegang op vertoon van hun lerarenkaart.

Gelieve uw klasbezoek minstens twee weken op voorhand te reserveren via bezoek@parcum.be.

Geschikt voor klassen van ca. 25 leerlingen. Er kunnen maximaal twee klassen tegelijk gebruik maken van de educatieve ruimte.
Begeleiding van 1 of 2 leerkrachten per klas is vereist.


Gratis met de klas naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

Openingsuren

Open vanaf 25.10.2017 op

Dinsdag - Zondag
van 10u tot 17u
Gesloten op maandagen en feestdagen

Reserveer je klasbezoek

Tijdstip onder voorbehoud van beschikbaarheid.