Een bezoek aan PARCUM staat garant voor een boeiende klasuitstap. PARCUM staat open voor alle leeftijden, onderwijstypes en richtingen. Onze thematentoonstellingen handelen rond interreligiositeit, interculturaliteit, burgerschapsvorming en persoonsontplooiing, en leunen o.a. aan bij de vakken mens en maatschappij, muzische vorming, godsdienst, zedenleer, geschiedenis en esthetica.

Vrij bezoek

Je klas kan de tentoonstelling zelfstandig ontdekken met behulp van onze meeneemgidsjes. Ook een vrij bezoek moet vooraf gereserveerd worden.

Met een gids

Onze gidsen geven een boeiende en interactieve rondleiding, aangepast aan de noden van je klas. Samen reizen jullie terug in de tijd, naar het hart van de abdij. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van het gebouw, zoals de kloostergang met glasramen, de kapittelzaal …
Let op: vanwege beperkte toegankelijkheid door de lopende restauratiewerken is niet elk deel van het abdijgebouw toegankelijk!

Voor of na de rondleiding door het abdijgebouw kan je de groene abdijsite zelf verkennen, met mooi weer is het een aanrader om hier te picknicken!

Tip: combineer je rondleiding aan de abdij met een bezoek aan de doeboerderij, de molenaar of de educatieve bijenstand. Of bezoek het centrum van Leuven met je leerlingen (halfuurtje stappen). Ideaal voor een schoolreis of daguitstap.

Praktisch

€ 70 per gids (max. 20 leerlingen per gids)
Leerlingen jonger dan 12 jaar: gratis
Leerlingen 12 - 18 jaar: € 5

Begeleidende leerkrachten krijgen gratis toegang op vertoon van hun lerarenkaart.

Gelieve uw klasbezoek minstens twee weken op voorhand te reserveren via bezoek@parcum.be.


Gratis met de klas naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

Openingsuren

Open
Dinsdag - Zondag van 10u tot 17u

Gesloten
Maandag en feestdagen

Reserveer je klasbezoek

Tijdstip onder voorbehoud van beschikbaarheid.