Een bezoek aan PARCUM staat garant voor een boeiende klasuitstap. PARCUM staat open voor alle leeftijden, onderwijstypes en richtingen. Onze thematentoonstellingen handelen rond interreligiositeit, interculturaliteit, burgerschapsvorming en persoonsontplooiing, en leunen o.a. aan bij de vakken mens en maatschappij, muzische vorming, godsdienst (ILD), zedenleer, geschiedenis en esthetica.

Religie - Helend - Verdelend

Een bezoek aan de tentoonstelling verloopt vrij of met een gids. We raden je aan om de tentoonstelling met een gids te bezoeken. Onze gidsen passen hun rondleiding aan op maat van het onderwijstype, de richting en de leeftijd van je klas. Zij kunnen eventueel je bezoek aan PARCUM combineren met een rondleiding doorheen het hart van de abdij.

Er zijn infopakketten voor het secundair onderwijs en voor de derde graad lager onderwijs te downloaden om je museumbezoek optimaal voor te bereiden en de tentoonstelling verder te duiden in de klas.

Nieuw!

Naast onze interactieve scholenrondleidingen bieden wij ook dialoogrondleidingen aan waarbij de gids wordt bijgestaan door een persoon uit een andere cultuur, die vanuit zijn of haar wereldbeeld de kunstwerken duidt. Een uitstekende rondleiding om een gesprek op te starten en om je leerlingen met een frisse blik naar de tentoonstelling te laten kijken.

Permanent aanbod

Onze gidsen geven een boeiende en interactieve rondleiding, aangepast aan de noden van je klas. Samen reizen jullie terug in de tijd, naar het hart van de abdij. Tijdens de rondleiding krijgen de leerlingen een unieke blik achter de schermen van verschillende delen van het gebouw, zoals de kloostergang met glasramen, de kapittelzaal …

Voor of na de rondleiding door het abdijgebouw kan je de groene abdijsite zelf verkennen, met mooi weer is het een aanrader om hier te picknicken!

Tip: combineer je rondleiding aan de abdij met een bezoek aan de doeboerderij.

Kinderrondleiding - De geheimen van de abdij

We trekken een pij aan en gaan op speurtocht door de abdij! Samen met een gids verkennen we geheime plekjes en lossen we alle raadsels op. Vinden jullie het vermiste reliekdoosje?

  • Geschikt voor kinderen van 8 tot 10 jaar

Praktisch

€ 70 per gids (max. 20 leerlingen per gids, rondleiding in de tentoonstelling OF de abdij)
€ 90 per gids (max. 20 leerlingen per gids, combirondleiding tentoonstelling + abdij)
Leerlingen jonger dan 12 jaar: gratis
Leerlingen 12 - 18 jaar: € 5

Begeleidende leerkrachten krijgen gratis toegang op vertoon van hun lerarenkaart.

Gelieve uw klasbezoek minstens twee weken op voorhand te reserveren via bezoek@parcum.be.

Gratis met de klas naar onze locatie? Dat kan dankzij dynamoOPWEG. Klik hier voor meer informatie.

Openingsuren

Het museum is momenteel gesloten

Vanaf 3 juli:
di. - zo. 10u - 17u
Gesloten: ma. en feestdagen

Zou je graag eerst meer willen weten over PARCUM en de educatieve werking? Of zoek je nog een originele plek voor de personeelsuitstap of om een studiedag, workshop of vergadering te laten doorgaan?

Onze publieksmedewerker komt met plezier naar jouw school om ons project rechtstreeks aan de directie en de leerkrachten voor te stellen! Je kan haar contacteren via silke.claes@parcum.be.